édes gombóc

Nincs nyár barackos gombóc nélkül – Íme a legszaftosabb recept

Nyár közepén terebélyes fáikon beérnek az első aranysárga barackok, és remélhetőleg a konyhánkig is megtalálják az útjukat. Ha ez így történne, készítsünk belőlük klasszikus édes gombócot: puha, krumplis tésztával, fahéjas cukros töltéssel, barna (jelen esetben barnított vajas) morzsabundával. Ahogy a nagy könyvben meg van írva.

Lakos Benedek

A 11 édes és sós gombóc, amiről idén nem tudtatok...

A gombóc egy olyan kategória, amit télen-nyáron élvezhetünk, hiszen minden évszakban akad valami, amit tésztába foglalhatunk, morzsába görgethetünk, leönthetünk tejföllel, vagy megszórhatunk fahéjas cukorral. Persze nemcsak édes oldalon, hanem sós ételekben is találkozhatunk a gömbökkel. A listában most az abszolút kedvenceitek szerepelnek.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...