5 ok, ami miatt nem ragad a gombócodra a morzsa

A nyári gyümölcsös gombócok elengedhetetlen része – a szaftos belsőn kívül – a ropogós, aranybarnára pirított morzsabunda. Enélkül nem lenne az igazi a gombóc, épp ezért olyan bosszantó, amikor nem akar megragadni a panír az ízes labdacsok felületén. A Napi Tipp keretében most körbejárhatjuk, miért is történik ez.

Nem is kérdés, a nyár abszolút a gyümölcsös gombócok ideje – ilyenkor gyakrabban készítjük a dundi, szaftos belsőt rejtő édességet, amit aztán aranybarna morzsába forgatunk. Vagy legalábbis forgatnánk: vannak ugyanis olyan esetek, amikor csakazértsem akar bebundázódni a gombócunk. Meglepő módon ennek több oka is lehet: nézzük most szépen sorban, mire érdemes odafigyelni a gyümölcsös gombóc morzsába forgatása közben.

Nézd meg galériánkban a gombócmorzsázás fontos szabályait!

Gyakorolj ezeken a gombócrecepteken:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További konyhai tippek segítenek a főzésben:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...