5 ok, ami miatt nem ragad a gombócodra a morzsa

A nyári gyümölcsös gombócok elengedhetetlen része – a szaftos belsőn kívül – a ropogós, aranybarnára pirított morzsabunda. Enélkül nem lenne az igazi a gombóc, épp ezért olyan bosszantó, amikor nem akar megragadni a panír az ízes labdacsok felületén. A Napi Tipp keretében most körbejárhatjuk, miért is történik ez.

Nem is kérdés, a nyár abszolút a gyümölcsös gombócok ideje – ilyenkor gyakrabban készítjük a dundi, szaftos belsőt rejtő édességet, amit aztán aranybarna morzsába forgatunk. Vagy legalábbis forgatnánk: vannak ugyanis olyan esetek, amikor csakazértsem akar bebundázódni a gombócunk. Meglepő módon ennek több oka is lehet: nézzük most szépen sorban, mire érdemes odafigyelni a gyümölcsös gombóc morzsába forgatása közben.

Nézd meg galériánkban a gombócmorzsázás fontos szabályait!

Gyakorolj ezeken a gombócrecepteken:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További konyhai tippek segítenek a főzésben:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...