Több más vöröshúst is leköröz értékes tápanyagtartalmával a bivalyhús, sőt, még a csirkénél is alacsonyabb a koleszterintartalma. Olvass tovább, és tudd meg, miért érdemes beiktatni az étrendedbe!
A húsimádok is időnként rá tudnak unni a már megszokott menüre, ezért érdemes körülnézni a piacon, milyen más húsfélékkel tudnánk színesíteni az étrendünket.
Rendkívül magas a fehérje tartalma, ellenben alacsony a zsír tartalma és ideális koleszterin-problémákkal küzdők számára is.
A táplálkozási szakértők hangsúlyozzák, hogy kevesebb zsírt tartalmaz, mint a marhahús és egyéb vörös húsfélék, illetve kevesebb a kalória- és koleszterin tartalma. 100 gramm bivalyhús körülbelül 130 kalória, míg ugyanennyi marhahús 230-260 kalória körül mozog.
Ráadásul kétszer annyi a vas tartalma, mint a borjúhúsé.
Még a csirkénél is kevesebb zsírt és koleszterint tartalmaz.
A bivalyhús tápérték tartalma
Bivalyhúst általában hentesnél és piacon tudunk venni, de előfordul, hogy szuper- és hipermarketek hűtős pultjában is kapni. Vasiliki Nestori dietetikus és táplálkozási szakértő elmagyarázza, hogy 100 gramm csontos bivalyhús 20 gramm fehérjét tartalmaz, miközben zsír tartalma még a 1,5 grammot sem éri el.
Még több életmód itt: