Lassan sütni, majd hűteni - Ettől lesz ez a nyári lazacos, újkrumplis fogás igazán frissítő

Na meg a friss kaportól. Egy hidegen és melegen is egyaránt tökéletes fogást mutatunk nektek, mely tökéletes nyáresti vacsora lehet.

Süssük sütőben, serpenyőben vagy burkoljuk sóba nyersen, lazacból számtalan ízletes ételt tudunk készíteni. Vannak olyan fogások, amelyeket kifejezetten forrón esik jól elfogyasztani, és vannak olyanok is, amelyek hidegen-melegen egyaránt ízletesek. Ilyen fogás következő receptünk is, mely alig fél óra alatt készül el, és amely vacsorának és ebédnek is tökéletes választás.

A hideg lazac és fűszeres újburgonya kapros joghurttal és paprikaolajjal teljes receptjét itt találod! (Fotó: Hering András)

A hideg lazac és fűszeres újburgonya kapros joghurttal és paprikaolajjal üde nyári receptjében nem kell hosszú perceket állni a tűzhely felett, a lazac itt lassú sütéssel készül el meglepően rövid idő alatt. A lassú sütés egyik előnye, hogy a hal szaftos, belül friss és puha, kívül kellemesen ropogós lesz. Ehhez a nyári, könnyed mégis laktató ételhez csak néhány egyszerű fűszer kell majd, melyeknek köszönhetően egy kellemes, üdítő fogást kapunk.

Amire szükséged lesz: 300 g lazac, 500 g újkrumpli, 1 teáskanál füstölt pirospaprika, 150 g görög joghurt, 3 csokor kapor, 5 evőkanál olívaolaj (extra szűz), só ízlés szerint

Melegítsük elő a sütőt 150 fokra. Igen, elég 150 fokra, mivel lassan sütjük a lazacot.
Szórjuk meg a lazacszeletünket ízlés szerint sóval. Csepegtessünk olívaolajat a tepsink aljára.

Fektessük rá a tepsinkre a lazacot, és csepegtessünk a tetejére is olívaolajat. Süssük 15-25 percig, félidőben forgassuk meg őket, hogy alaposan átsüljenek. A sütés után hagyjuk kihűlni, majd fedjük le és tegyük a hűtőbe.

Főzzük meg az újkrumplit sós, forrásban lévő vízben, amíg megpuhul (kezdjük el az ellenőrzést 8 percnél, de akár 12 percig is eltarthat).

A HIDEG LAZAC ÉS FŰSZERES ÚJBURGONYA KAPROS JOGHURTTAL ÉS PAPRIKAOLAJJAL TELJES RECEPTJÉT ITT TALÁLOD! (FOTÓ: HERING ANDRÁS)

Amíg fő a krumpli, melegítsünk két evőkanál olívaolajat serpenyőben. Amint forró, vegyük le, és villával vagy mini habverővel keverjünk bele 1 teáskanál pirospaprikát és egy csipet sót.
Dolgozzuk össze a joghurtot és a friss kaprot egy konyhai robotgépben addig, amíg a kapor teljesen be nem épül, és a joghurt élénkzöld színű lesz. Ízesítsük sóval.

Miután elkészült a burgonya, lecsepegtetjük és megszórjuk sóval (akár egy pici borssal vagy őrölt chilipehellyel). Hagyjuk egy kicsit hűlni, közben egy villával lemezeire/rostokra bontjuk a lazacot. Kenjük fel a kapros joghurtot a tányérunk aljára, majd tegyük a tetejére a lazacot és a burgonyát. Csepegtessük rá egy kis paprikás olajat, és szórjuk meg a maradék kaporral.

Nagyon egyszerű, gyors és ízletes, ráadásul az sem baj, ha egy kicsit kihűl. A hideg lazac és fűszeres újburgonya kapros joghurttal és paprikaolajjal teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

A HIDEG LAZAC ÉS FŰSZERES ÚJBURGONYA KAPROS JOGHURTTAL ÉS PAPRIKAOLAJJAL TELJES RECEPTJÉT ITT TALÁLOD! (FOTÓ: HERING ANDRÁS)

Recept és fotók: Hering András

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezeket a recepteket is készítsd el nyáron!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 retro kiegészítő a nagymama konyhájából, ami ma is menő

Emlékszel még arra, milyen volt a nagymama konyhája? Cirádás díszítéssel megfestett tányérok, furcsa mintával hímzett feliratos falvédő, színes szalagfüggöny – a sort pedig még vagy egy tucat régi kiegészítővel tudnánk folytatni. Vajon ezek a dolgok tényleg divatjamúltak már, vagy egy kis kreativitással akár még egy mai, modern konyhát is fel tudnak dobni?