A láthatatlan almatorta, amibe gyalulva kerül a töltelék

Bár a neve alapján láthatatlan, mégis garantáltan megtalálható lesz a konyhaasztalodon ez az almás sütemény, ha egyszer kipróbálod!

A francia sütemények hatalmas hírnévnek örvendenek világszerte. Nemcsak ízviláguk komplex, a legtöbbjük elkészítése komoly szaktudást és tapasztalatot igényel, gondoljunk csak a macaronra vagy a croissant-ra. Bár ez az almatorta is francia, mégis cáfolja az előbbieket, mivel ennek pont, hogy roppant egyszerű az elkészítése.

A láthatatlan almatorta - Recept a képen!

Egy percig se gondoljuk azonban azt, hogy emiatt túl egyhangú vagy unalmas lenne, hiszen a franciákhoz hűen ez az almatorta is tartogat számunkra meglepetést.

A sütemény különlegességét az adja, hogy az almát nem felkockázva, hanem gyalulva kell hozzáadni a tésztához, szép réteges végeredményt kapva. A neve is ebből a mozzanatból ered, hiszen a vékony almaszeletek úgy simulnak bele a puha tésztába, hogy ők maguk is a részévé válnak.

Első ránézésre akár még sós köretnek is nézhetnénk a szeleteket, hiszen kifejezetten hasonlítanak a 15 órás burgonyára. Épp emiatt almára és édességre kevésbé gondolnánk, ez azonban csak tovább fokozza a gyümölcsös édesség körüli izgalmakat.

Kevés tészta, sok alma

A receptet böngészve az is meglepő lehet, hogy ilyen kevés tésztamennyiség szükséges az elkészítéshez. Ezen semmiképp ne aggódjunk, hiszen az alma mindent pótol, és csodásan viszi a hátán a süteményt. Nem csoda hát, hogy a sütemény szinte háromnegyede csak gyümölcsből áll.

A láthatatlan almatorta - Recept a képen!

Karamellszósszal az igazi!

Annyi biztos, hogy bármely almaimádónál nagy sikerünk lesz vele, hiszen kevés energiabefektetéssel, könnyedén tudjuk meglepni a kóstolókat. Textúrája miatt izgalmas és meglepő ízélményben lesz részünk, amit csak tovább fokoz a mellé dukáló, krémes karamellszósz. Egyszerű, mégis nagyszerű, épp, mint maga az alma!

A láthatatlan almatorta receptjét itt találod. Készítsd el, hogy bearanyozza mindenki napját!

Fotók, videó és recept: Kristyán Fanni

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket is készítsd el:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Aprósütemények karácsonyra

Karácsonyi aprósütemények, szaladjatok a legszebb ünnepi tányérokra, és kínáljátok magatokat kicsiknek, nagyoknak. A készítésükben részt tud venni az egész család!