Nyissuk stílusosan az őszt a konyhában is! A körte-mandula kombóval sosem foghatunk mellé, hát még akkor, amikor szezonja van a gyümölcsnek. Bár nyáron is elérhető már, mégis inkább ősszel kerül előtérbe, hiszen ízvilágában sokkal inkább illik a szeptemberi, októberi hangulathoz.
A szőlő kedves őszi csemegénk, amit nemcsak a fürtről szemezgetve, hanem édességek, sütemények ölelésében is élvezet fogyasztani. Ez utóbbiakra következik most néhány fantasztikus ötlet.
A gyümölcsös piték uralják a nyár süteményfelhozatalát, és ha sok ilyen desszertet készítünk, nem árt ellesnünk egy-két trükköt ahhoz, hogy mindig tökéletesre süljenek.
Imádjuk a tejfölt, a tejfölös süteményekről nem is beszélve! A babapiskótával és citrommal párosított desszert jénaiban készítve az igazi, ahol gyönyörűen kirajzolódik minden apró részlete és rétege. Idénygyümölcsökkel díszítve még ínycsiklandozóbb érzéki csalódást okoz.
A citromot rengeteg dologra használhatjuk az ízesítéstől kezdve a szépségápoláson át a takarításig – fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy pontosan hol alkalmazható biztonságosan.
Kitartóan lejársz az edzőterembe, mégis úgy érzed, hogy nem fejlődsz, és túl sok kedved sincs már a sporthoz? Elmondjuk, hogyan szerezd vissza a motivációdat, ha elakadtál az edzésben.
A húsvét egy elhúzódó ünnep, akár több napig is eltarthat a kalács-sonka menü elfogyasztása, ezért szükségünk lehet majd néhány hasznos tárolási tippre – a mai napi tipp segíthet frissen tartani a finomságokat.
Ugyan sokaknak a húsvét épp a tradícióról szól, vannak, akik szeretnek újítgatni is az ünnep alatt, főleg, ha ételekről van szó. Nekik (de igazából mindenki másnak is) szól az alábbi gyűjtés, amelyben hagyományos húsvéti sütik szerepelnek, kevésbé hagyományos formában.
Becsinált leves vagy egy laktató lebbencs-, esetleg gombás palóc- vagy görcsleves? Nem lehetetlen egészen olcsón főzni laktató levest, főleg, ha magyaros!