A non plus ultra ünnepi menü gesztenyés pulykatekerccsel, hercegnőburgonyával és dinsztelt káposztával csábít

Ha egy ultimate ünnepi ebédre vagy vacsorára vágysz, szereted a pulykát, a gesztenyét és a káposztát, nyertél: göngyölt-töltött pulykamell sült nálunk kétféle körettel, szeretettel és törődéssel.

Az alábbi menüsorban az tetszik nekünk legjobban, hogy egyik fogás sem bonyolult, mégis gyönyörűek együtt, a köretek kifejezetten pénztárcabarátak, és minden ünnepi alkalommal prezentálhatjuk őket, a család oda meg vissza lesz.

A gesztenyével töltött pulykatekercs receptjét a képre kattintva találod! / Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

Pulykarolád sült nálunk gesztenyés-áfonyás töltelékkel, burgonyapürénk hercegnőnek öltözött, fehér káposztánkat pedig karamellesre dinszteltük.

A hús igazán ünnepélyes, kiadós, és lenyűgözően néz ki: tekercselt pulykánk szívmelengető gesztenyés-áfonyás töltelékkel érkezik, és szalonnába csomagolva sül kívül ropogósra, belül puhára. Tökéletes ünnepi és alkalmi vacsorákra, hálaadásra, karácsonyra, de évfordulókra is.

És hogy mely két köret öleli körbe a pulykánkat?

A hercegnőburgonya, azaz a magát igen elegánsnak képzelő krumplipüré és a fehér dinsztelt káposzta: mindkettő egyszerű, kezdőknek is menni fog, és egyikük sem drága.

Könnyed hercegnőburgonyák, recept a képen! / Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

Előbbi tulajdonképpen egy krémes burgonyapüré habzsákba töltve, csillagcső segítségével csinosra nyomva, majd megsütve. Megéri ráfordítani azt a plusz húsz percet, amivel sokkal eredetibb és különlegesebb lesz a krumpliköretünk!

Dinsztelt káposzta, recept a képen! / Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

És hogy mi adja a dinszelt káposztán sikerét? Az, hogy libazsíron, karamellizált barna cukorral, almával, almaecettel és kétféle köménnyel készül!

A gesztenyével töltött pulykatekercs receptjét a képre kattintva találod! / Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

A gesztenyével töltött pulykatekercs teljes receptjét itt, a dinsztelt káposztáét itt, a hercegnőburgonyáét meg itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több ínycsiklandozó recept Flórától:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, hogyan kerül a cukor a lekvárba

Annak ellenére, hogy a legtöbb lekvár receptje pokolian egyszerű (hiszen csak gyümölcsből, cukorból és esetleg dzsemfixből áll), nem érdemes félvállról venni a befőzés folyamatát. Minden mozzanatnak megvan a maga fontossága: így a cukor hozzáadásának is.