11 puha lángos, ami sokkal jobban esik most, mint nyáron

Kefires, burgonyás, mexikói, gluténmentes, kolbászos, sajtos, sütős? Nézzétek ezeket a csodás lángosokat!

A lángos éjjel-nappal, télen-nyáron kedvencünk, és valljuk be, hidegebb időben kicsit praktikusabb és logikusabb is fogyasztani: nehéz, olajos, kelt tésztás, így a gyomrunk is jobban örül neki, ha nem 40 fokban harapjuk. Melyik lángost ennéd most?

  1. 1.

    Egyszerű lángos

  2. 2.

    Tuti káposztás lángos

  3. 3.

    Mexikói jellegű töltött lángos

  4. 4.

    Kolduskotlett

  5. 5.

    Gluténmentes lángos

  6. 6.

    Sajttal-kolbásszal töltött lángos

  7. 7.

    Lángos tojás nélkül

  8. 8.

    Burgonyás lángos 5.

  9. 9.

    Sütős lángos

  10. 10.

    Fokhagymás-tejfölös-sajtos lángos virslivel

  11. 11.

    Kefires kenyérlángos

Még több lángos recept itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek