Nem csak a koviubi létezik: 4 olcsó zöldség, amiből gyors házi savanyúságod lehet

Lássuk, a kovászolni való uborkán túl mely zöldségek azok, amelyeket simán és gyorsan savanyíthatsz otthon, a kis konyhádban. Imádni fogod őket!

Ha nem vagy koviubirajongó, szinte biztos, hogy a kaporral van bajod - erre az esetre is írtunk nemrég egy cikket a kapron túli fűszerezési lehetőségekről. Ha azonban magára az uborkára untál rá, készíts gyors házi savanyúságot másféle zöldségekkel. Mutatunk pár egyszerű, hétköznapi zöldségopciót, amit simán megspékelhetsz egy kis sós vagy ecetes lével, könnyedén fermentálva, azaz savanyítva azt. Répa, lilahagyma, zöldparadicsom, cukkini? Sima ügy!

A kovászolt zöldségek alapreceptjét itt találod, ha kipróbálnád az ecetmentes, kenyérrel és sóval készült savanyúságokat!

Kattints a képre, és nyílik a galéria a zöldségsavanyítós tippekkel!

További opcióink is vannak!

Miért jó, ha sok savanyúságot, fermentált finomságot eszünk?

  • A fermentált, azaz sós lében eltett zöldségekben található probiotikumoknak jelentős szerepük van a bélflóra, ezáltal az egész szervezet megfelelő működésében.
  • A savanyúságok legtöbbje kalóriaszegény.
  • A probiotikumok által csökkenthetik a gyulladásokat, erősítve az immunrendszert.
  • Az ecetalapú sós savanyúságok segíthetnek csökkenteni az étkezés utáni vércukorszintet.
  • Támogatják a nehéz ételek emésztését is.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai ötletek várnak itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...