Mind a sárgarépa, mind a gyömbér rendkívül jó hatással vannak a szervezetünkre. Külön-külön is, de együtt igazi vitaminbombák az immunrendszerünknek.
5 nyomós érv, miért igyunk rendszeresen sárgarépás gyömbérlevet:
Elkészítés
- Mossunk meg és hámozzunk meg 2-4 sárgarépát és 2-3 centiméter gyömbért.
- Adjunk hozzá 1 csésze vizet, turmixoljuk össze, és nyomjunk bele fél teáskanál citromlevet is.
- Kész is van a vitaminbomba!
Miért jó ez nekünk?
Segíti az immunrendszert
A sárgarépa gazdag A-, C-vitaminban és antioxidánsokban, míg a gyömbér gyulladáscsökkentő és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Együtt segítenek az immunitás erősítésében és a fertőzések leküzdésében.
A sárgarépában található A-vitamin emellett erősíti a légutak és a bél nyálkahártyáját, amelyek az immunvédelem első vonalát jelentik.
Jót teszünk vele a látásunknak
A sárgarépa tele van béta-karotinnal, amely A-vitaminná alakul, és elengedhetetlen a jó látáshoz. Emellett luteint is tartalmaz, egy antioxidánst, amely megvédi a szemet a káros fénytől, és csökkentheti az életkorral összefüggő makuladegeneráció kockázatát.
Támogatják az emésztőrendszert
A gyömbér serkenti az emésztőenzimeket és csökkenti a puffadást, míg a sárgarépalé megnyugtatja a gyomornyálkahártyát. Együtt javítják az emésztőrendszer egészségét, és segítenek enyhíteni a savasságot vagy a gázképződést.
Csökkenti az szív- és érrendszeri problémák kockázatát
A sárgarépa és a gyömbér is segít csökkenteni a rossz koleszterinszintet (LDL) és javítani a vérkeringést, támogatva ezáltal a szív egészségét, csökkentve a szív- és érrendszeri problémák kockázatát.
Viszlát, pattanások!
A sárgarépa antioxidánsai és a gyömbér tisztító tulajdonságai segítenek kiüríteni a méreganyagokat, csökkentik a pattanásokat, tiszta, ragyogó bőrt eredményez a rendszeres fogyasztásuk.
Még több fantasztikus alapanyag: