Három működő megoldás, ha nincs otthon konzervnyitód

Nincs kéznél épp konzervnyitó? Ezzel a három eszközzel ugyanúgy ki fogod tudni nyitni a konzervet!

Szerencsére a legtöbb konzervet ma már könnyedén ki lehet nyitni, de azért akadnak még kivételek, amiknek nincs kis füle erre a célra. Ha ez a helyzet, és valamilyen okból nincs kéznél konzervnyitó, semmi ok a pánikra, három másik eszközzel is megteheted ezt. Fontos azonban, hogy minden esetben a megfelelő körültekintéssel használd ezeket!

Három működő megoldás, ha nincs otthon konzervnyitód

Kanál

Egyik népszerű és biztonságos módja a konzerv kinyitásának konzervnyitó nélkül az erős, például rozsdamentes acél kanál használata.

Ehhez fogd meg keményen a kanalat, ott ahol a nyél találkozik az evőeszköz fejével, majd a konzerv peremén belül egy 2,5 cm-es sávban kezd el a kanalat előre-hátra mozgatni a doboz tetején. A mozgás hatására a fém meggyengül, és lyuk keletkezik rajta. Egy kis kitartás kell ahhoz, hogy a kanál tompa élét átnyomd a fedőn, de a fém vékony és puha, így végül engedni fog. Miután megvan a rés, egyfajta emelőkarként használva a kanál nyelét, feszegesd le a fedő többi részét.

Sniccer

Ez a módszer nem olyan biztonságos, mint a kanál használata, de ha épp kirándulsz vagy kempingezel, és nincs más lehetőség, akkor egy zsebkés vagy dobozvágó is elvégzi a feladatot.

Tartsd szilárdan a konzervet egy stabil felületen, és szúrd át a kés hegyét a doboz tetején.

Miután már van egy lyuk a fedőben, ismételd meg a folyamatot a doboz széle körül, amíg óvatosan fel nem tudod nyitni a fedelet. A kevésbé elegáns eszközökkel, például egy dobozvágóval is próbálkozhatsz, de nagyon fontos, hogy körültekintő legyél ebben az esetben! Ha szükséges, használj konyharuhát vagy kesztyűt a kezed védelme érdekében!

Laposfejű csavarhúzó

Ha minden kötél szakad, elő a szerszámosládával, és próbáld meg laposfejű csavarhúzóval és kalapáccsal kinyitni a dobozt. Fogd szilárdan a kezedbe a csavarhúzót és illeszd a doboz peremén belül a fedélhez. A doboz stabilan álljon. Ezután fogd a másik kezedbe a kalapácsot, és kezd el vele finom ütögetni a csavarhúzó végét. Ezzel egy apró lyukat ütsz a fedélen, amin keresztül kiöntheted a folyadékot. Utána pedig óvatosan tágítsd a rést a csavarhúzóval, hogy fel tudd feszegetni a fedelet. Mint minden esetben, használat előtt itt is fontos, hogy tisztítsd és fertőtlenítsd az eszközeidet!

Forrásunk volt.


Még több tipp, trükk és okosság:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Borzongató musical a nyári hőségben: Rebecca a Szegedi Szabadtérin

Újabb nagyszabású, magával ragadó zenés előadást mutat be a Szegedi Szabadtéri Játékok. Sylvester Lévay és Michael Kunze Rebeccája A Manderley-ház asszonyát, Daphne du Maurier bestsellerét álmodja musicalszínpadra. Béres Attila bemutatója azonban nemcsak a világhírű regény – vagy éppen a Hitchcock nevéhez fűződő filmfeldolgozás – rajongóinak tartogat izgalmas pillanatokat!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

8 frissítő gazpacho, ami nem hagy hidegen

Bombasztikusan frissítő ízének köszönhetően a hideg gazpacho ideális választás a meleg nyári napokra. Szuper egészséges, illetve rendkívül egyszerűen elkészíthető, vagyis nem kell sokat ácsorogni a konyhában miatta. Mutatjuk a mi kedvenceinket!

Nosalty

További cikkek

4+1 szobanövény, ami bírja a nyári klímát a szabadban

Számos olyan növény van, ami nemcsak bírja, hanem kimondottan szereti a nyári meleget és napsütést. Na de van-e olyan, aminek természetes élőhelye a lakás egy kellemesebb klímájú sarka? A válasz: igen! Mutatjuk, melyik az a 4+1 szobanövény, amit nyugodt szívvel kitelepíthetünk a szabadba nyáron!

Heti Menü – Nyári egytálételek hússal és hús nélkül, 7...

Különleges egytálételekkel, baszk lecsóval, töltött kápiával, könnyű rakott kellel, tojásos nokedlivel, de meggy-, karfiol-, zöldség- vagy karalábélevessel is készültünk a hétre, nem is beszélve a szezonális édességekről. Áfonyás keksz, málnahab, citrompite, csokifagyi, meggyes piskóta? Nehéz lesz választani! Heti menü itt: