Három működő megoldás, ha nincs otthon konzervnyitód

Nincs kéznél épp konzervnyitó? Ezzel a három eszközzel ugyanúgy ki fogod tudni nyitni a konzervet!

Szerencsére a legtöbb konzervet ma már könnyedén ki lehet nyitni, de azért akadnak még kivételek, amiknek nincs kis füle erre a célra. Ha ez a helyzet, és valamilyen okból nincs kéznél konzervnyitó, semmi ok a pánikra, három másik eszközzel is megteheted ezt. Fontos azonban, hogy minden esetben a megfelelő körültekintéssel használd ezeket!

Három működő megoldás, ha nincs otthon konzervnyitód

Kanál

Egyik népszerű és biztonságos módja a konzerv kinyitásának konzervnyitó nélkül az erős, például rozsdamentes acél kanál használata.

Ehhez fogd meg keményen a kanalat, ott ahol a nyél találkozik az evőeszköz fejével, majd a konzerv peremén belül egy 2,5 cm-es sávban kezd el a kanalat előre-hátra mozgatni a doboz tetején. A mozgás hatására a fém meggyengül, és lyuk keletkezik rajta. Egy kis kitartás kell ahhoz, hogy a kanál tompa élét átnyomd a fedőn, de a fém vékony és puha, így végül engedni fog. Miután megvan a rés, egyfajta emelőkarként használva a kanál nyelét, feszegesd le a fedő többi részét.

Sniccer

Ez a módszer nem olyan biztonságos, mint a kanál használata, de ha épp kirándulsz vagy kempingezel, és nincs más lehetőség, akkor egy zsebkés vagy dobozvágó is elvégzi a feladatot.

Tartsd szilárdan a konzervet egy stabil felületen, és szúrd át a kés hegyét a doboz tetején.

Miután már van egy lyuk a fedőben, ismételd meg a folyamatot a doboz széle körül, amíg óvatosan fel nem tudod nyitni a fedelet. A kevésbé elegáns eszközökkel, például egy dobozvágóval is próbálkozhatsz, de nagyon fontos, hogy körültekintő legyél ebben az esetben! Ha szükséges, használj konyharuhát vagy kesztyűt a kezed védelme érdekében!

Laposfejű csavarhúzó

Ha minden kötél szakad, elő a szerszámosládával, és próbáld meg laposfejű csavarhúzóval és kalapáccsal kinyitni a dobozt. Fogd szilárdan a kezedbe a csavarhúzót és illeszd a doboz peremén belül a fedélhez. A doboz stabilan álljon. Ezután fogd a másik kezedbe a kalapácsot, és kezd el vele finom ütögetni a csavarhúzó végét. Ezzel egy apró lyukat ütsz a fedélen, amin keresztül kiöntheted a folyadékot. Utána pedig óvatosan tágítsd a rést a csavarhúzóval, hogy fel tudd feszegetni a fedelet. Mint minden esetben, használat előtt itt is fontos, hogy tisztítsd és fertőtlenítsd az eszközeidet!

Forrásunk volt.


Még több tipp, trükk és okosság:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Extrán ropogós krumpli

A krumplit nagyon sokféleképpen el tudjuk készíteni, ez most egy sült verzió, ami extrán ropogós a libazsír és a keményítő miatt. A zöldfűszerek különleges plusz ízt adnak neki, a ...

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...