Trükkök, hogy mindig illatosak legyenek a konyharuháid

A konyharuháink frissességet nehéz megőrizni, szerencsére akad néhány remek trükk, amelyekkel sokáig illatosan tarthatjuk őket. 

Hiába mossuk rendszeresen a konyharuháinkat, gyakran előfordul, hogy megmaradnak bennük a szagok. Potyára használjuk a legjobb mosóport, mosunk magas hőfokon, és öntünk mellé öblítőt, néha így sem sikerül rendesen kimosnunk őket. Sokan úgy oldjuk meg, hogy gyakrabban cseréljük és selejtezzük le a konyharuháinkat, de valljuk be, ez sem a pénztárcánkat, sem pedig a környezetünket nem kíméli.

Trükkök, hogy mindig illatosak legyenek a konyharuháid

A konyharuhák sokszor annak köszönhetik kellemetlen szagukat, hogy velük itatunk fel minden folyékony anyagot, ami kiömlik a konyhában, és nem biztosítunk nekik megfelelő helyet a száradásra.

Ilyenkor még mosással sem tudjuk orvosolni a problémát. Szerencsére néhány egyszerű trükköt betartva segíthetünk ezen, szagtalaníthatjuk és illatossá tehetjük konyharuháinkat:

  • Mindenképpen mossuk őket rendszeresen, ha hetente csak egyszer mosunk, akkor még azelőtt cseréljük le, mielőtt bebüdösödnének.
  • Mielőtt beraknánk a mosógépbe, áztassuk őket 15 percre egy vödör ecetes meleg vízbe, amibe tegyünk egy kanál szódabikarbónát.
  • Miután lejárt a mosás, azonnal teregessük ki őket, ezzel elkerülhetjük, hogy elszaparodjanak bennük a baktériumok.
  • Ha benedvesítjük a konyharuhákat, akkor akasszuk fel őket két használat között, hogy meg tudjanak teljesen száradni.
  • Körülbelül havonta tegyük őket egy nagy fazék forrásban lévő vízbe 5-7 percre, ahogyan a nagyi tette. Ez elpusztítja a megmaradt baktériumokat
Csak néhány dolgot kell betartanunk, hogy jó illatúak legyenek a konyharuháink

Ha azt szeretnénk, hogy tényleg szagtalanok legyenek a konyharuháink, akkor érdemes minden pontot betartani.

Forrásunk volt.


Még több házi praktika:

Címlapról ajánljuk

Mindent sóznak és cukroznak, hogy függők legyünk

Ismerős az érzés, amikor egyszerűen nem tudod letenni a kezedben lévő chipset? Vagy éppen a „még egy kockát”, még sokszor egy kocka csokoládé követi? Ez nemcsak a te hibád… tanulmányok sora bizonyítja, hogy bizonyos rágcsákat azzal a céllal hoztak létre, hogy függővé váljunk tőlük.

Nosalty

További cikkek

4 virágmag, amit júliusban vethetsz el

A kerti munkálatok júliusban sem állnak meg, ha szeretnénk egész évben virágoktól pompázó, színes kiskertet. Bár azt gondolnánk, júliusban minek már elvetni bármit is, de ez a 4 kerti virág már ősszel boldogítani fog, akkor is, ha július derekán veted el a magját!