Trükkök, hogy mindig illatosak legyenek a konyharuháid

A konyharuháink frissességet nehéz megőrizni, szerencsére akad néhány remek trükk, amelyekkel sokáig illatosan tarthatjuk őket. 

Hiába mossuk rendszeresen a konyharuháinkat, gyakran előfordul, hogy megmaradnak bennük a szagok. Potyára használjuk a legjobb mosóport, mosunk magas hőfokon, és öntünk mellé öblítőt, néha így sem sikerül rendesen kimosnunk őket. Sokan úgy oldjuk meg, hogy gyakrabban cseréljük és selejtezzük le a konyharuháinkat, de valljuk be, ez sem a pénztárcánkat, sem pedig a környezetünket nem kíméli.

Trükkök, hogy mindig illatosak legyenek a konyharuháid

A konyharuhák sokszor annak köszönhetik kellemetlen szagukat, hogy velük itatunk fel minden folyékony anyagot, ami kiömlik a konyhában, és nem biztosítunk nekik megfelelő helyet a száradásra.

Ilyenkor még mosással sem tudjuk orvosolni a problémát. Szerencsére néhány egyszerű trükköt betartva segíthetünk ezen, szagtalaníthatjuk és illatossá tehetjük konyharuháinkat:

  • Mindenképpen mossuk őket rendszeresen, ha hetente csak egyszer mosunk, akkor még azelőtt cseréljük le, mielőtt bebüdösödnének.
  • Mielőtt beraknánk a mosógépbe, áztassuk őket 15 percre egy vödör ecetes meleg vízbe, amibe tegyünk egy kanál szódabikarbónát.
  • Miután lejárt a mosás, azonnal teregessük ki őket, ezzel elkerülhetjük, hogy elszaparodjanak bennük a baktériumok.
  • Ha benedvesítjük a konyharuhákat, akkor akasszuk fel őket két használat között, hogy meg tudjanak teljesen száradni.
  • Körülbelül havonta tegyük őket egy nagy fazék forrásban lévő vízbe 5-7 percre, ahogyan a nagyi tette. Ez elpusztítja a megmaradt baktériumokat
Csak néhány dolgot kell betartanunk, hogy jó illatúak legyenek a konyharuháink

Ha azt szeretnénk, hogy tényleg szagtalanok legyenek a konyharuháink, akkor érdemes minden pontot betartani.

Forrásunk volt.


Még több házi praktika:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...