Ezért érdemes minél több kölest enned, ha tudatosan táplálkozol

A köles az egyik legrégebbi gabonafélénk, őseink már 10.000 évvel ezelőtt is fogyasztották. Nem csak azért szeretjük, mert rengetegféleképpen felhasználható, hanem azért is, mert kimondottan egészséges!

A kölest sokáig főként Ázsiában és Afrikában fogyasztották, de a gabonaféle az elmúlt évszázadokban Európában is elterjedt. Nemcsak azért népszerű, mert sok mindent lehet készíteni belőle, de egészségügyi hatásai miatt is sokan fogyasztják. A köles a vegán étrendet követőknek is kedvelt alapanyaga, hiszen fehérjében, rostban és tápanyagban gazdag, nem utolsó sorban pedig ízletes alternatív “túrót” lehet készíteni belőle. 

Köleskörözött

A köles a legszuperebb túróhelyettesítő, amit csak el lehet képzelni! Túrógombóc, túrórudi és egyéb édességek is szuperül készíthetők belőle, de a mi legnagyobb kedvencünk a ...

Kölesgombóc, a vegán túrógombóc

A kölesgombócot sokan a vegán túrógombócként is emlegetik, hiszen ízében és állagában nagyon hasonlít a kettő. A kókusztejben szinte teljesen szétfőtt köles csodálatosan krémes ...

Galériánkban mutatjuk, hogy miért érdemes kölest enni (nem csak) a Veganuár során, kattints a galériára!

Forrásunk volt. 


Még több érdekes gasztrós hír:

Legújabb receptek

Citromos és narancsos fánkcsigák

Arancini i limoncini di carnevale, így hívják Olaszországban ezeket a citrom- és narancshéjas cukorral csavart fánkokat. Érdemes mindkét citrushéjat bevetni, mert isteni lesz tőlük a ...

Téli caprese saláta

A napfényes nyár zamatos, lédús paradicsomokkal és friss bazsalikommal teli caprese salátái jelenleg szinte elérhetetlenek: készítsünk inkább egy szezonális, téli verziót. Ehhez nem ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...