3 király kókuszreszelék-pirítási módszer

A kókuszreszelék megpirítását kevés recept írja elő, pedig sokkal ízgazdagabb lesz tőle az adott étel. Próbáld ki te is, milyen, ha pirítva szórod a süteménybe!

A kókuszreszelék (és persze a kókuszvíz is) szuperül felhasználható alapanyag, amivel fel lehet dobni az amúgy már kissé rutinos elkészítésűvé váló ételeket is. Legyen ez egy sütemény, vagy a reggeli zabkása, esetleg egy leves feltétje. Pirítva ráadásul minden jobb! Mutatjuk, mik azok a technikák, amikkel percek alatt illatos konyhában fogsz sürgölődni.

Fontos tudni, hogy mielőtt belevágsz a kókuszreszelék magasabb szintre való emelésébe, legyél tisztában azzal, milyen típusút vettél. Ugyanis nem mindegy, hogy cukrozott vagy cukrozatlan verzióval dolgozol. Az alábbi módszerek mindkettővel működnek, de a cukrozott esetében le kell rövidítened az elkészítési időt.

Így készítsd mikróban

Ennél a folyamatnál nagyon fontos, hogy legyünk jelen a készülése alatt, ugyanis könnyen túlzásba lehet vinni, és a ropogós, enyhén barna forgács helyett elszenesedett darabokat kapunk végeredményül. Szükség lesz egy mikrózható lapos tányérra vagy edényre, amin egyenletesen el kell oszlatni a reszeléket. Ezt követően a mikrót a maximum teljestményen 5-6 percig használni, de úgy, hogy közben körülbelül 30 másodpercenként megállítjuk és megkevergetjük a reszeléket. Egy 1000 wattos mikróban elég volt 5 perc az aranybarna forgácshoz.

Nem csak reszelékkel, hanem nagyobb forgáccsal is működik

Tűzhelyen a leggyorsabb

Ez a módszer a leginkább időhatékony, viszont a legnagyobb kockázatot is magában rejtő, hiszen könnyen megéghet a kókuszreszelék.

Használj palacsintasütőt, ami jó arra, hogy egyenletesen oszlasd el a reszeléket, és figyelj nagyon, mikor kezd már barnulni.

Ha már sötétebb színűre váltott, húzd félre a tűzről, mert a forró serpenyőben még utána is fog pirulni egy kicsit. Körülbelül 2-4 percre lesz szükséged, ha cukrozatlan verziót használsz.

A süteményeknek különösen jól áll, ha rápirítasz a kókuszreszelékre

Sütőben a legegyenletesebb színű

A sütőben való kókuszreszelék megpirításával érheted el a leginkább egynemű végeredményt. Ehhez nem kell mást tenned, mint 175 fokra előmelegített sütőbe rakni (szintén egyenletesen eloszlatva a reszeléket) egy serpenyőt, de lehet akár tepsi is, és 2 percenként kavarni egyet a reszeléken. Ezt a a folyamatot egészen 8-10 percig érdemes ismételgetni, és ezzel el is készült.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Tavaszi quiche-receptek

A quiche sokak receptrepertoárjában nem szerepel, ami nagy kár, ugyanis a francia pite kény és kedv szerint alakítható, igazítható mind a szezonhoz, mind a különböző igényekhez is. Jöjjön most pár tavaszi csoda!

Nosalty

További cikkek