3 király kókuszreszelék-pirítási módszer

A kókuszreszelék megpirítását kevés recept írja elő, pedig sokkal ízgazdagabb lesz tőle az adott étel. Próbáld ki te is, milyen, ha pirítva szórod a süteménybe!

A kókuszreszelék (és persze a kókuszvíz is) szuperül felhasználható alapanyag, amivel fel lehet dobni az amúgy már kissé rutinos elkészítésűvé váló ételeket is. Legyen ez egy sütemény, vagy a reggeli zabkása, esetleg egy leves feltétje. Pirítva ráadásul minden jobb! Mutatjuk, mik azok a technikák, amikkel percek alatt illatos konyhában fogsz sürgölődni.

Fontos tudni, hogy mielőtt belevágsz a kókuszreszelék magasabb szintre való emelésébe, legyél tisztában azzal, milyen típusút vettél. Ugyanis nem mindegy, hogy cukrozott vagy cukrozatlan verzióval dolgozol. Az alábbi módszerek mindkettővel működnek, de a cukrozott esetében le kell rövidítened az elkészítési időt.

Így készítsd mikróban

Ennél a folyamatnál nagyon fontos, hogy legyünk jelen a készülése alatt, ugyanis könnyen túlzásba lehet vinni, és a ropogós, enyhén barna forgács helyett elszenesedett darabokat kapunk végeredményül. Szükség lesz egy mikrózható lapos tányérra vagy edényre, amin egyenletesen el kell oszlatni a reszeléket. Ezt követően a mikrót a maximum teljestményen 5-6 percig használni, de úgy, hogy közben körülbelül 30 másodpercenként megállítjuk és megkevergetjük a reszeléket. Egy 1000 wattos mikróban elég volt 5 perc az aranybarna forgácshoz.

Nem csak reszelékkel, hanem nagyobb forgáccsal is működik

Tűzhelyen a leggyorsabb

Ez a módszer a leginkább időhatékony, viszont a legnagyobb kockázatot is magában rejtő, hiszen könnyen megéghet a kókuszreszelék.

Használj palacsintasütőt, ami jó arra, hogy egyenletesen oszlasd el a reszeléket, és figyelj nagyon, mikor kezd már barnulni.

Ha már sötétebb színűre váltott, húzd félre a tűzről, mert a forró serpenyőben még utána is fog pirulni egy kicsit. Körülbelül 2-4 percre lesz szükséged, ha cukrozatlan verziót használsz.

A süteményeknek különösen jól áll, ha rápirítasz a kókuszreszelékre

Sütőben a legegyenletesebb színű

A sütőben való kókuszreszelék megpirításával érheted el a leginkább egynemű végeredményt. Ehhez nem kell mást tenned, mint 175 fokra előmelegített sütőbe rakni (szintén egyenletesen eloszlatva a reszeléket) egy serpenyőt, de lehet akár tepsi is, és 2 percenként kavarni egyet a reszeléken. Ezt a a folyamatot egészen 8-10 percig érdemes ismételgetni, és ezzel el is készült.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...