Maradék ragacsos rizs? Adj neki új életet ropogós gofri formájában!

Készítettél már gofrit rizsből? Nem? Akkor épp itt az ideje, hogy felhasználd a maradék ragacsos rizsedet, és elkészítsd ezt a ropogós fogást!

Tekints úgy a maradék ragacsos rizsre, mint egy üres vászonra, amiből bármit készíthetsz. De tényleg bármit, akár olyan édes finomságokat, mint a rizspuding, édes rizsgolyó, ha pedig valami újdonságot próbálnál ki, akkor készüljön belőle ropogós gofri!

A ragacsos rizs egy desszert, ami a kókusztej édességét és a rizs textúráját ötvözi a mangó frissességével. Joy Huang gasztro blogger osztotta meg Instagramon, hogy miután elkészítette ezt az ázsiai édességet a mikróban a The Pepper Thai Cookbook receptje alapján, a maradék rizst sem hagyta kárba veszni! Fogta és összekeverte a maradék mangóval, passiógyümölcsös péppel és mézzel.

A többi pedig már a megszokott módon történt, vagyis az összekevert ’tésztát’ betette a gofrisütőbe és kisütötte.

A belseje jó ragacsos marad, de kívül fantasztikusan meleg és ropogós

– írja Huang a bejegyzésében.

Egy fontos tippel is segít még a tökéletes eredmény érdekében: „Csak győződj meg róla, hogy elegendő zsiradékot teszel a gofrisütőre, ha otthon szeretnéd ezt kipróbálni.” Természetesen ki szeretnénk próbálni!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Forrásunk volt

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...