Maradék ragacsos rizs? Adj neki új életet ropogós gofri formájában!

Készítettél már gofrit rizsből? Nem? Akkor épp itt az ideje, hogy felhasználd a maradék ragacsos rizsedet, és elkészítsd ezt a ropogós fogást!

Tekints úgy a maradék ragacsos rizsre, mint egy üres vászonra, amiből bármit készíthetsz. De tényleg bármit, akár olyan édes finomságokat, mint a rizspuding, édes rizsgolyó, ha pedig valami újdonságot próbálnál ki, akkor készüljön belőle ropogós gofri!

A ragacsos rizs egy desszert, ami a kókusztej édességét és a rizs textúráját ötvözi a mangó frissességével. Joy Huang gasztro blogger osztotta meg Instagramon, hogy miután elkészítette ezt az ázsiai édességet a mikróban a The Pepper Thai Cookbook receptje alapján, a maradék rizst sem hagyta kárba veszni! Fogta és összekeverte a maradék mangóval, passiógyümölcsös péppel és mézzel.

A többi pedig már a megszokott módon történt, vagyis az összekevert ’tésztát’ betette a gofrisütőbe és kisütötte.

A belseje jó ragacsos marad, de kívül fantasztikusan meleg és ropogós

– írja Huang a bejegyzésében.

Egy fontos tippel is segít még a tökéletes eredmény érdekében: „Csak győződj meg róla, hogy elegendő zsiradékot teszel a gofrisütőre, ha otthon szeretnéd ezt kipróbálni.” Természetesen ki szeretnénk próbálni!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Forrásunk volt

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek