Koccints James Bonddal!

Rázva, nem keverve. A sármos 007-es ügynök csakis így issza a martinikoktélt, de nem ez az egyetlen ital, amit szívesen kortyol a szexis szuper kém. Tarts velünk, és nézzünk együtt James Bond poharának a fenekére!

A favorit

Nemcsak a legújabb James Bond, Daniel Craig, de neves elődei is martinit rendeltek a különböző 007-es kalandokban. Természetesen rázva, nem keverve! A martinit eredetileg száraz vermutból és vodkából vagy ginből mixelik, és hogy az ital ne csak ízletes legyen, hanem ízléses is, egy szem, pálcikára tűzött, zöld olajbogyóval kínálják a szomjas vendégeknek.

A martini „rázva, nem keverve" eredetileg nem James Bond nevéhez fűződik! A kémsorozat atyja, Ian Flemming író ugyanis egy mesterének állított emléket az itallal, a kémelhárítás admirálisa ugyanis mindig így itta. Sőt M karakterét is az egykori főkém ihlette. Egy másik író, William Somerset Maugham szerint azonban a martinit keverni kell, nem rázni

Így főz Sir Paul McCartney >>

A szívtipró színész zöldteával diétázik >>

Van, aki forrón szereti... a kávét! >>

{ GALÉRIA = 0,1,3,2,4 }

Martinikoktél

Hozzávalók

  • 5,5 cl gin vagy vodka
  • 1,5 cl vermut
  • 1 zöld olajbogyó

Elkészítés

  1. A gint vagy vodkát és a vermutot jégkockákkal megtöltött shakerbe öntjük.
  2. Összerázzuk, nem keverjük, majd jég nélkül a martinis pohárba töltjük.
  3. Zöld olajbogyóval vagy citromkarikával díszítjük.

Tudtad? A legenda szerint a koktélt először a New York-i Knickerbocker Hotel csaposa keverte (vagy rázta) az 1910-es években, és a fenséges italt magáról elnevezve kínálta martiniként.

4 tipp, ha már elmúltál 40 >>

A rovat korábbi cikkeiért kattints ide! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Sós sütemények karácsonyra

A sós sütemények különlegesebbé teszik az ünnepi menüt, kiváló alternatívát nyújtva az édességek mellett. Kényeztesd te is családodat saját készítésű sós ínyencségekkel ezen a karácsonyon!

Nosalty

További cikkek