Koccints James Bonddal!

Rázva, nem keverve. A sármos 007-es ügynök csakis így issza a martinikoktélt, de nem ez az egyetlen ital, amit szívesen kortyol a szexis szuper kém. Tarts velünk, és nézzünk együtt James Bond poharának a fenekére!

A favorit

Nemcsak a legújabb James Bond, Daniel Craig, de neves elődei is martinit rendeltek a különböző 007-es kalandokban. Természetesen rázva, nem keverve! A martinit eredetileg száraz vermutból és vodkából vagy ginből mixelik, és hogy az ital ne csak ízletes legyen, hanem ízléses is, egy szem, pálcikára tűzött, zöld olajbogyóval kínálják a szomjas vendégeknek.

A martini „rázva, nem keverve" eredetileg nem James Bond nevéhez fűződik! A kémsorozat atyja, Ian Flemming író ugyanis egy mesterének állított emléket az itallal, a kémelhárítás admirálisa ugyanis mindig így itta. Sőt M karakterét is az egykori főkém ihlette. Egy másik író, William Somerset Maugham szerint azonban a martinit keverni kell, nem rázni

Így főz Sir Paul McCartney >>

A szívtipró színész zöldteával diétázik >>

Van, aki forrón szereti... a kávét! >>

{ GALÉRIA = 0,1,3,2,4 }

Martinikoktél

Hozzávalók

  • 5,5 cl gin vagy vodka
  • 1,5 cl vermut
  • 1 zöld olajbogyó

Elkészítés

  1. A gint vagy vodkát és a vermutot jégkockákkal megtöltött shakerbe öntjük.
  2. Összerázzuk, nem keverjük, majd jég nélkül a martinis pohárba töltjük.
  3. Zöld olajbogyóval vagy citromkarikával díszítjük.

Tudtad? A legenda szerint a koktélt először a New York-i Knickerbocker Hotel csaposa keverte (vagy rázta) az 1910-es években, és a fenséges italt magáról elnevezve kínálta martiniként.

4 tipp, ha már elmúltál 40 >>

A rovat korábbi cikkeiért kattints ide! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!