Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.

Könnyű azt gondolni, hogy a klímaváltozás egy távoli, megfoghatatlan probléma, ami nem igazán fog a mi életünkben jelentős nehézségeket okozni. Persze mindez csupán saját magunk áltatása, hiszen ha csak egy kicsit is alaposabban körülnézünk, láthatjuk, hogy a nehézségek és változások már régen velünk és körülöttünk történnek. Talán a klímaváltozás akkor lesz majd mindannyiunk számára ténylegesen valós probléma, amikor a kedvenc élelmiszereink eltűnnek a boltokból. És igen, ez meg fog történni.

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

Teljesen felborult rendszer

A klímaváltozás végső soron élelmiszerválsághoz fog vezetni, ez szinte tagadhatatlan. Egyrészről az extrém időjárási jelenségek és a túlságosan kiszámíthatatlan éghajlati változások megnehezítik a mezőgazdaságban dolgozók munkáját.

A termés évről évre egyre bizonytalanabb a legtöbb országban, ebből láthatjuk, hogy tényleg világméretű katasztrófáról van szó.

Továbbá az is rátesz erre az alaphelyzetre egy lapáttal, hogy a népesség rohamos növekedését nem követi le a termőföldek kapacitása. A lakosság egyre nő, a mezőgazdaságra használt földek területe viszont csökken.

Vannak olyan élelmiszerek, amelyek termeléséhez kiszámítható, nagy kilengésektől és extremitásoktól mentes éghajlat kell.

Ezek az érzékeny növények fognak legelőször áldozatul esni a klímaváltozásnak:

  • kávé
  • borszőlő
  • olívabogyó
  • kakaó
  • bogyós gyümölcsök
  • citrusfélék
  • csonthéjasok

Ezeknél a termékeknél azt fogjuk észrevenni, hogy minden évben jelentősen drágábbak lesznek, egy idő után sokkal kevesebb és rosszabb minőségű áru jut el belőlük a boltokba, piacokra, végül pedig vagy teljesen megfizethetetlenek lesznek, vagy el fognak tűnni.

Forrásunk volt.


Még több a klímaváltozásról:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek