Kiderült, mit jelentenek ezek a kis színes körök az ételek csomagolásán

Biztosan te is találkoztál már a kis színes körökkel mondjuk chips vagy mirelit zöldségek csomagolásán. De mit jelentenek ezek? Eláruljuk, semmi közük magához az ételhez.

Bár a TikTok elsősorban a táncos, tátogós videóival vált híressé, mostanra komoly információforrás lett azok számára, akik rajonganak a gasztronómiáért, és sok idő töltenek a konyhában. Megtudtuk, hogy miért is úgy néz ki a krumplihámozó, ahogy, hogy miként lehet minden alkalommal tökéletes tükörtojásunk, de arra is fény derült, hogy mi a szemeteszsák használatának megfelelő módja. Ezúttal újabb rejtélyre adott választ a videómegosztó: hogy mik is azok a kis színes körök, amik felbukkannak az ételek csomagolásán.

Főként chipseszacskókon és mirelit zöldségek csomagolásán fordulnak elő ezek az apró színes körök, de hogyan is kerültek oda? Nos, egy TikTok-felhasználó, Sonya Gonzalez Mier szerint, aki élelmiszer-marketinggel foglalkozik, semmi rejtélyes nincs az egészben, nem valami titkos üzenetek ezek, pusztán a csomagolás színéhez van közük.

@sonya.gonzalezmier

#stitch with @kamaumealing I'm considering changing my account name to Marketing MythBusters! 😎😂 #marketing101 #packaging #brandmarketing

♬ original sound - Sonya | Marketing & Strategy

Nem, ezek nem vonalkódok, és nem titokzatos jelek

– kezdi a videójában a magyarázatot Mier.

A kis köröket a csomagolás színének összeállításához használják, ugyanis ilyenkor nem egy színt használnak, hanem többet rétegeznek a magyarázata szerint, és a kis körök azok a színek, amikből összeáll a csomagolás színe. A kis körök segítenek abban, hogy minden színhelyes legyen, és ne csússzon el a végeredmény.


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Forrásunk volt

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek