Tavaszi tekercs recept

Tavaszi tekercs
Tavaszi tekercs
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyobbik fiam kritikája így szólt: "Bármi is ez, finom".  Szerintem is!


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Szójaszószt kínálhatunk hozzá.

receptjellemzők

konyha: kínai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
sütési mód: hőlégkeveréses
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

Tavaszi húsos tekercs, kínai tavaszi tekercs, darált húsos tavaszi tekercs réteslapból

elkészítés

  1. A hagymát apró kockára vágjuk, és az olajon megdinszteljük.
  2. A répát és a káposztát gyufaszál méretűre vágjuk.
  3. A húst a hagymához adjuk, és megsütjük benne. Sózzuk, borsozzuk.
  4. Ha kész, hozzáadjuk a répát és a káposztát, és pár perc alatt félpuhára sütjük. Szójaszósszal ízesítjük (kb. 4-5 evőkanálnyi).
  5. A réteslapokat széthajtogatjuk, 2-3 réteg legyen egymáson. Arra vigyázzunk, hogy ne száradjon ki. Érdemes nedves konyharuhával letakarni.
  6. 15x15-ös négyszögekre felvágjuk, közepükre teszünk a töltelékből, és két szélét behajtva felgöngyölítjük.
  7. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, olajjal alaposan megkenjük, és forró sütőben aranybarnára sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1250 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 52 981
elküldve: 14
receptkönyben: 831
elkészítve: 14/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (6)

nasibandita
nasibanditasze, 2012-04-25 20:19

Elkészítettem vacsira és nagyon tetszik. :) Fogok ilyet sütni máskor is. Köszi a receptet!
Rizstésztával is biztos finom lehet, bár nekem a réteslappal sincs semmi bajom, valamint ezt sokkal könnyebben be is tudom szerezni.

Pacatus
Pacatush, 2011-12-19 20:20

Sikerült elkészítenem, de némi változtatással. A pórét nem dísznek, hanem a vöröshagyma helyett használtam, és nekem furcsa ez a 'rétestészta'ötlet, inkább a hagyományos mélyhűtött rizstésztalapokat szerzem be (Óbudán, a Gasztro boltban) - megéri, mert egy csomag kb. 1000 Ft, és egy családnak bőségesen elegendő egyszerre a fele. Gondolom, h. ettől még nagyon hasonlót készítettem. Finom volt!

nbeatrix
nbeatrixp, 2011-12-02 00:15

Nem hiába vagyok nagy rajongód :)
Könnyű volt elkészíteni, és nagyon finomak lettek a tekercsek!
Biztos hogy többször el fogom készíteni!
Köszi- köszi!

Szalánczi Viktória
Szalánczi Viktóriah, 2010-10-25 10:48

Kedves Kiki!
"Tévedésből" vettem egy üvegcse édes-pikáns thai szószt, és csak utólag olvastam el a felhasználási javaslatot: kifejezetten tavaszi tekercshez ajánlották. Nosza rákerestem az oldalon és a Te recepted igen vonzónak találtatott. El is készült, be is zabbantottuk a roládokat. Köszi ezért a finomságért!

Zit
Zitk, 2010-05-04 11:25

Vicces volt a Fiad kritikája! :-D De a kép is jó. Az a zöld valami, ami szembe néz az emberrel, olyan, mint egy fekvő sárkány résnyire nyitott szeme. :-) Akárhogy is: ezt a receptedet is ki kell próbálnom! Egyszerűbb volna, ha egyenesen Téged vehetnélek fel a receptkönyvembe.

Legfrissebb cikkek

Hétvégi menük: elő a zöldfűszerekkel!
Hétvégi menük: elő a zöldfűszerekkel!
A fűszerek elengedhetetlen kellékei az igazán ízletes ételeknek. Így nem csak finomabbá, de egészségesebbé is tehetjük a harapnivalókat. Használjuk őket frissen!
A csirke kötözve jó!
A csirke kötözve jó!
A csirkekötözés nem művészet, mégcsak nem is tudomány. Inkább egy olyan trükk, amivel rontásbiztosabbá tehetjük egészben sült szárnyasunkat.
466