Kenyérünnep a Várban

Még nincs programotok hétvégére? Most már van! Irány a budai Vár, az első Kenyér- és Péksütemény-fesztivál. Igazi gasztroélmény, gyönyörű környezettel fűszerezve!

Indul a gasztrofesztiválok szezonja

Tombol a tavasz, nemcsak a gyümölcsök szezonja indul, hanem a gasztrofesztiváloké is. A nyári melegben a NoSalty csapatának is megjött a kedve a kóstolgatáshoz, így megnéztük a Várban az egész hétvégén át tartó, hagyományteremtő céllal induló Kenyér- és péksütemény-fesztivált. Nagyon kellemesen csalódtunk! Először is, a helyszín megválasztása tökéletes. A Savoyai és Halászó fiú teraszon a kulináris élmény mellett bónuszként megkaptuk látványnak a főváros képeslaparcát is. Fontos megjegyezni, hogy a rendezvény ingyenes, így akár az egész család is részt vehet rajta anélkül, hogy egy balatoni hétvége árát gombolnák le róla már a bejáratnál. A kiállítók árai sem csillagászatiak, inkább egy kedves vidéki kisközérté, mint egy fesztiválé.

A főszereplő és barátai

A 48 kiállító nemcsak a legfinomabb kenyereket, édes és sós péksüteményeket kínálja kóstolásra, szép számmal akadnak, akik csupa kenyérbarát terméket hoztak magukkal. A pékáruk mellé csipegethetünk más kézműves magyar termékeket, kolbászt, sonkát, sajtokat, lekvárokat, és szomjoltó italokat. A főszereplő pékáruk között mindenki megtalálhatja a neki legkedvesebbet, a hagyományos, kovászos parasztkenyértől kezdve a reform, különleges és teljes kiőrlésű lisztből készült vagy éppen a trendi fitnesz pékárukon át minden kóstolható és megvásárolható.

Még több információ itt >>

Májusi gasztroprogramok itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Ehető ajándékok karácsonyra

Gongolkodjatok idén ehető ajándékban karácsonyra! Legyen szó bármilyen édes házi apróságról a gumicukortól a lekvárig, biztos, hogy örülni fognak az ajándékozottak!

Nosalty

További cikkek