Kenyérünnep a Várban

Még nincs programotok hétvégére? Most már van! Irány a budai Vár, az első Kenyér- és Péksütemény-fesztivál. Igazi gasztroélmény, gyönyörű környezettel fűszerezve!

Indul a gasztrofesztiválok szezonja

Tombol a tavasz, nemcsak a gyümölcsök szezonja indul, hanem a gasztrofesztiváloké is. A nyári melegben a NoSalty csapatának is megjött a kedve a kóstolgatáshoz, így megnéztük a Várban az egész hétvégén át tartó, hagyományteremtő céllal induló Kenyér- és péksütemény-fesztivált. Nagyon kellemesen csalódtunk! Először is, a helyszín megválasztása tökéletes. A Savoyai és Halászó fiú teraszon a kulináris élmény mellett bónuszként megkaptuk látványnak a főváros képeslaparcát is. Fontos megjegyezni, hogy a rendezvény ingyenes, így akár az egész család is részt vehet rajta anélkül, hogy egy balatoni hétvége árát gombolnák le róla már a bejáratnál. A kiállítók árai sem csillagászatiak, inkább egy kedves vidéki kisközérté, mint egy fesztiválé.

A főszereplő és barátai

A 48 kiállító nemcsak a legfinomabb kenyereket, édes és sós péksüteményeket kínálja kóstolásra, szép számmal akadnak, akik csupa kenyérbarát terméket hoztak magukkal. A pékáruk mellé csipegethetünk más kézműves magyar termékeket, kolbászt, sonkát, sajtokat, lekvárokat, és szomjoltó italokat. A főszereplő pékáruk között mindenki megtalálhatja a neki legkedvesebbet, a hagyományos, kovászos parasztkenyértől kezdve a reform, különleges és teljes kiőrlésű lisztből készült vagy éppen a trendi fitnesz pékárukon át minden kóstolható és megvásárolható.

Még több információ itt >>

Májusi gasztroprogramok itt >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek