Ennek a nőnek annyira jó volt a fudge-receptje, hogy a sírkövére is felkerült

Vannak olyan receptek, amelyek annyira jók, hogy generációról generációra szállnak. Nos, egy amerikai nőnek annyira tökéletes volt a fudge-receptje, hogy nemcsak a családjával osztotta meg, hanem mindenkivel, aki elsétál a sírja mellett.

Kay Andrews fudge-receptjét megőrizték az örökkévalóságnak, ugyanis felvésték a nő sírkövére az amerikai Utah államban található Logan városka temetőjében. Kay, akinek öt gyereke, 15 unokája és 37 dédunokája volt, 2019-ben, 91 éves korában hunyt el, és a legtöbb emberrel ellentétben előre gondolt arra, hogy milyen sírfeliratot szeretne.

Ennek a nőnek annyira jó volt a fudge receptje, hogy a sírkövére is felkerült

Kay férje, Wade 2000-ben hunyt el, és a közös sírkövükön olyan dolgok szerepelnek, amik fontosak voltak a számukra. A sírkő egyik oldalára egy ló, egy B-24 bombázó, egy professzori sapka és Wade életének egyéb fontos mementói kerültek. Kay azonban valami mást akart látni a síremléken, amely örök nyughelyét fogja díszíteni. „Tudod mit akarok? A fudge- receptemet akarom oda!” – mondta Kay fia, Steve Andrews beszámolója szerint.

A Kay által készített fudge korábban is népszerű volt a család és a barátok körében, de így, hogy a nagy nyilvánosság számára is elérhetővé tették, mondhatni híressé vált.

https://twitter.com/KSLcom/status/1400142165230055424?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1400142165230055424%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.tasteofhome.com%2Farticle%2Fkays-fudge-recipe%2F

A recept pedig nagyon is egyszerű, pontosabban klasszikus, mindenfajta túlbonyolítást nélkülöz, és valószínűleg ez a népszerűségének kulcsa.

(Kay a klasszikus 'marble slab fudge'-ot készítette, amikor egy márványlapon hűl ki a fudge, majd egy kanállal jól összedolgozzák a megdermedt finomságot.)

  • 2 tábla csoki,
  • 2 evőkanál vaj,
  • ezt olvaszd össze, majd keverj bele
  • 1 bögre tejet,
  • forrald fel, majd menjen bele
  • 3 bögre cukor,
  • 1 teáskanál vanília,
  • egy csipet só,
  • melegítsd 112-116 C fokig,
  • öntsd ki egy márványlapra,
  • hagyd kihűlni, dolgozd össze, edd meg!

Forrásunk volt.


Nagyon édes élvezetekért nézd meg CUKORSOKK-sorozatunk cikkeit:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?