Marinált paradicsom, a nyár sztárja: tésztához, tapashoz és mindenféle salátába

Használd ki az idei paradicsomszezont, készíts minél több ételt friss paradicsommal. Hoztunk nektek egy alapreceptet, amit aztán egy csomó más ételhez elsüthettek, ezt figyeljétek!

Amilyen színesek a paradicsomok a salátástálon, olyan sokszínű egyéniségek vagyunk mi, emberek. Mindenki egy kis sziget, ami felfedezésre vár, legyetek ti is érdeklődőek, befogadóak és megértőek egymás irányában, és ne csak ma, a Pride felvonulás alkalmával, hanem az év minden napján! Eddig a papolás, és most irány a konyha, életünk egyik meghatározó helyisége, ezzel a csoda paradicsompalettával valamit kezdenünk kell!

Sokszínű paradicsomok, marinált paradicsom recept itt!

Marinált paradicsom

Elkészítése roppant egyszerű, a sok-sok színes paradicsomszeletre sót szórunk, én most füstölt sópelyhet használtam, majd meglocsoljuk citromlével, és megszórjuk aprított zöldfűszerekkel, újhagymával, így hagyjuk állni. Ebben a marinádban más néven páclében forgatjuk meg a sok, különböző ízű, színű, méretű, darabolt paradicsomot, aztán egy rövid hatóidő után akár magában, sült hús vagy zöldségek mellé salátaként, vagy az alábbi ételekhez adhatjuk.

Fűszerösszeállítás: legyen a zöldek között metélőhagyma, más néven snidling, bazsalikom, valamit petrezselyem, pluszban még kaporral és/vagy mentával játszhatunk az egyedi ízvilág kialakításáért!

Azta’pasta

Frissen főtt spagettire, tagliatellére, pennére vagy fusillire, na most sorolhatnám még, szóval, amilyen tészta van otthon és éppen akkor főtt ki, öntsük nyakon egy tál marinált paradicsommal. Mehet rá még akkor extra szűz olívaolaj, bors és reszelt parmezán. Ha nem hűtőből vesszük ki éppen a paradicsomos tálat, akkor nem hűti el a tésztát. Nagyon üde élmény ennyire nyári fogást falatozni a napsütésben az erkélyen, én kóstoltam, ajánlom!

Tésztasaláta

Ide a rövidebb tészták jók, nekem most éppen az orzo tészta a kedvenc salátás alapanyagom. Eszméletlenül menőn lehet keverni a többi alapanyaggal, mint a marinált paradicsom, az uborka, a mozzarella golyók, és a saláta- vagy rukkolalevelek. Imádom a rizst, és ez küllemében nagyon hasonlít rá. Nem ázik úgy el, mint más főtt tészta, szóval akár másnap vagy harmadnap is tökéletes minőségben fogyasztható így saláta formájában.

Kecskesajtos szendvicsre is passzol a marinált paradicsom!

Szendvics vagy tapas

Sós krékereket, kekszet, akár pirított rozskenyeret kenjünk meg vastagon kecskesajttal, majd pakoljuk meg jól a színes marinírozott paradicsommal, amihez most aprítsunk pár mentalevelet is a zöldek közé. A tetejére mehet még új lila hagyma vagy plusz aprított fűszerek. Óriásinak tűnnek így a púpozott szeletek, pedig kalóriában egyáltalán nem durvák, sőt ezután simán nagyot sétálhatunk, úszhatunk, vagy jókedvűen várost nézhetünk.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezek a cikkek is érdekelhetnek még:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...