Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

5 hiba, amelyet elkövethetsz, mikor a legédesebb dinnyét keresed

Ha görögdinnyére vágysz, de nem tudod, melyik legyen, akkor mondjuk, mire figyelj, és mit felejts el.

De melyik görögdinnye a jó dinnye? Régen ugye meglékelték nekünk, manapság ez nem dívik (hova lesznek a régi jó dolgok?!), meg ugye van a paskolós módszer (ha kong az jó), de ezen kívül mit tudunk? Szerintem semmit, a dolog tehát mindig lutri. 

Nézzük a hibákat, melyeket inkább kerülj el, ha választasz:

1. A legszebbet keresed – hiba!

A foltosat keresd! A dinnyék nagy részén van egy – tévesen hibának is beillő – egyszínű sárgás-fehéres folt, ami azt jelzi, hogy azon a részén feküdt a földön, míg megérett. Na most, ha ez szép sárga, a dinnye édes, ha pedig fehér, éretlenebb.

2. A pókhálós mintát megveted, pedig nem kéne

Van az a barna, pókháló formájú folt a dinnyéken, ami konkrétan a méhektől ered – akkor alakul ki, amikor a méhek hozzáérnek a dinnye virágzatához virágporgyűjtés közben. Minél több a folt, annál édesebb a dinnye, szóval ne kerüld el, csak mert nem egyszínű zöld vagy hibátlan csíkos!

3. Nem tudod, fiú-e vagy lány

Tudtad, hogy a termelők megkülönböztetnek hím és női dinnyéket? A hímek nagyobbak, hosszúkásabbak, vizesebb ízűek, a hölgyek pedig kerekdedebbek (meglepő), és édesebbek (ez is).

4. A legnagyobbat akarod? Hiba!

Se a legnagyobb, se a legkisebb nem jó – maradj az arany középúton, okosan. És igen, akármekkora is, mint a jó kenyér, akkor tökéletes, ha van tömege rendesen.

5. Nem figyeled a farkincát

A popsiján levő kis kunkori farkincát vizslasd: ha elszáradt, a dinnye érett, ha zöld, akkor túl korán került a boltokba, és már nem is fog teljesen beérni.

+ Kopogtatás!

Ha mélyen, erősen kong, sanszos, hogy jó édes lesz !

Ezeket láttad?


via brightside, kép: iStock

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!