Íme Jamie Oliver savanyú uborkájának receptje – bármilyen maradék zöldség savanyításához!

Jamie Oliverben sosem csalódunk, ha praktikus tippekről van szó. Ezzel a bevált savanyúságrecepttel pedig bármilyen zöldség maradt a nyakadon, könnyedén besavanyíthatod.

Bármilyen odafigyeléssel is tervezed meg a bevásárlást és a heti menüt, előfordulhat, hogy marad valamilyen zöldség a hűtő egyik zugában, amiről megfeledkezel. Mutattunk már korábban trükköket, hogyan előzheted meg, hogy megromoljanak a zöldségek, gyümölcsök a hűtőben, de most magától Jamie Olivertől hoztunk egy szuper praktikát: íme egy recept savanyúság készítéséhez, amihez kedved és hűtőd tartalma szerint bármilyen zöldséget felhasználhatsz.

Ahogy mondtuk, bármilyen zöldséget felhasználhatsz tetszés szerint, de a receptben a legjobban a retek, sárgarépa, lilahagyma, karfiol és természetesen az uborka működik a legjobban. A zöldségek mellett csak pár egyszerű alapanyagra van szükséged, hogy aztán élvezhesd a házi savanyított finomságokat egy szendvicsben vagy a hétvégi ebéd mellé.

Jamie Oliver eredeti receptje:

Hozzávalók:

  • kemény és ropogós zöldségek (Jamie a retekre, répára, vöröshagymára, karfiolra és uborkára esküszik), de bármit használhatsz, amit épp a hűtőben találsz
  • 125 ml víz
  • 250 ml ecet
  • egy evőkanál cukor
  • egy evőkanál só
  • mustármag
  • kapor

via GIPHY

Elkészítés:

  1. Először vágd fel durvára a zöldségeket, majd halmozd őket egy csatos üvegbe, befőttesüvegbe vagy bármilyen más, légmentesen záródó tárolóba.
  2. A következő lépésben öntsd a kiválasztott tárolóba a vizet, ecetet, sót, cukrot, egyéb fűszereket és fűszernövényeket, amiket használni szeretnél.
  3. Rázd alaposan össze a keverékedet, hogy a hozzávalók jól elkeveredjenek. Tárold az üveget hűtőben.
  4. Jamie szerint akár két hónapon át is élvezheted házi savanyúságodat egy isteni szendvicsbenvagy mondjuk egysajttál mellett.

Ezt olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

Via

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...