Így pucolj és vágj fel egy sütőtököt – a kemény zöldség nem adja magát könnyen!

Az ősz és a tél sztáralapanyaga, egészséges, szép színű, univerzális, sütikben, húsokhoz, tésztákhoz, főzelékben és levesekben is remek...na de hogy kell felvágni?

Ha imádod a sütőtökkrémlevest és a sütőtökös ételeket úgy általában, és miért ne imádnád, mert isteniek, és ráadásul egészségesek is, akkor nyilván meg is kell néha hámoznod – tény, hogy már darabolt, mirelit változatban is láttuk a boltokban, azért frissen a legjobb, egyenesen a piacról.

Receptajánló:

Viszont a pucolás-darabolás tortúrája egy létező dolog, és valóban nem a legkönnyebb feladat, mert irtó kemény zöldségféle, nehéz a fogása, így a héjától megfosztani, és felvágni sem egyszerű.

NÉZD, mennyi minden van benne, ami jó nekünk:

Itt egy videó, ami egy lehetséges módszert mutat be, ami során a tök ducibb és vékonyabb részét elválasztjuk egymástól, így két nagyobb darabot kapunk, majd kézi pucolóval megbirkózunk a héjjal, karikákra vágjuk, aztán mehet a kockázás.

És itt a videó:

Tehogy csinálod? Van valami trükköd?

Ezeket olvastad már?

fotó: getty

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...