Így pucolj és vágj fel egy sütőtököt – a kemény zöldség nem adja magát könnyen!

Az ősz és a tél sztáralapanyaga, egészséges, szép színű, univerzális, sütikben, húsokhoz, tésztákhoz, főzelékben és levesekben is remek...na de hogy kell felvágni?

Ha imádod a sütőtökkrémlevest és a sütőtökös ételeket úgy általában, és miért ne imádnád, mert isteniek, és ráadásul egészségesek is, akkor nyilván meg is kell néha hámoznod – tény, hogy már darabolt, mirelit változatban is láttuk a boltokban, azért frissen a legjobb, egyenesen a piacról.

Receptajánló:

Viszont a pucolás-darabolás tortúrája egy létező dolog, és valóban nem a legkönnyebb feladat, mert irtó kemény zöldségféle, nehéz a fogása, így a héjától megfosztani, és felvágni sem egyszerű.

NÉZD, mennyi minden van benne, ami jó nekünk:

Itt egy videó, ami egy lehetséges módszert mutat be, ami során a tök ducibb és vékonyabb részét elválasztjuk egymástól, így két nagyobb darabot kapunk, majd kézi pucolóval megbirkózunk a héjjal, karikákra vágjuk, aztán mehet a kockázás.

És itt a videó:

Tehogy csinálod? Van valami trükköd?

Ezeket olvastad már?

fotó: getty

Címlapról ajánljuk

További cikkek