Ez aztán a tökös zöldség!

Az egyik legkarrieristább zöldség minden bizonnyal a sütőtök, hiszen nem semmi teljesítmény bébiétel-alapanyagból feljönni a sztárséfek őszi kedvencei közé!

A sütőtök krémleves az őszi idénykínálat elmaradhatatlan része nemcsak az éttermekben, hanem egyre többen színesítik vele étlapjukat otthon is. Maga a sütőtök krémleves lehet édes vagy sós, dúsíthatjuk tejszínnel, ízesíthetjük tökmagolajjal, a krémesítést követően kerülhet még bele gomba, hús, levesbetét vagy sonka.

Azonban a sütőtök jóval többre is képes! Gyakorlatilag minden ételcsoportba(n) felhasználható vagy behelyettesíthető: tehetjük salátába, zöldségköretekbe, különleges látványt ad rizottóként, de készíthetünk belőle tésztákat is: gnocchit, lasagnét, tortát, muffint. Személyes kedvencem a sütőtökös-mákos rétes: az élénk narancssárga tök és a sötétszürke mákszemek már extravagáns megjelenésűekkel is jóllakatnak.

Hogyan fogyasszuk?

  1. 1.

    Sütőtökleves karamellizált lilahagymával

  2. 2.

    Sütőtök rizottó ahogy Juli készíti

  3. 3.

    Lilakáposzta saláta sütőtökkel és babbal

  4. 4.

    Sütőtökös paradicsomsaláta

  5. 5.

    Sütőtökös gnocchi spenótos mártással

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek