Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Így pucold ki a szendvics- és gofrisütőt kapirgálás nélkül!

A szendvicssütőt, a gofrisütőt és a kontakt grillt nem egyszerű fényesre tisztítani sütés után, néhány egyszerű praktikával azonban olyan tiszta lehet, mint újkorában!

Kifolyik a sajt, a rések közé szorul a morzsa, odaég a sonka és még megannyi ok, amiért nehéz kitakarítani egy toastsütőt használat után. A különböző kisméretű sütőket nem egyszerű dolog takarítani, hiszen nem tehetjük a mosogatóba és az sem mindegy, milyen szivaccsal mossuk ki az általában teflonnal beborított érzékeny sütőfelületet. Ezekkel az eszközökkel és mozdulatokkal azonban a kisebb sütők takarítása is egyszerű munka lesz!

Mit NE használj? 

  • A súrolószivacs és az éles tárgyak a legnagyobb ellenségei a sütőlapoknak, így még a két sütőlap közé beesett morzsákat és ételmaradékokat sem szabad vajazókéssel kikapargatni. 
  • Súrolószer és mosogatószer szintén kizárva, a sütőlapok tapadásmentességét ugyanis teljesen tönkretehetik a különböző kemikáliák. 

A sütőlapokat legjobban tiszta olajjal tudod karbantartani, amely védőréteget képez a sütőlemezeken, így a sütőd sokáig tapadásmentes maradhat. 

Így tartsd tisztán a toast-, a gofri- és a panini sütőt!

Éppen csak egy kicsivel raktál több sajtot a szendvicsbe, ami persze rögtön ki is folyt az olvadás folyamán? Ragadj papírtörlőt, egy használaton kívüli fogkefét, egy gumispatulát, a durva felületű szivacsot pedig rakd jó messzire a sütődtől! 
 
  • Miután áramtalanítottad a sütőt, egy száraz papírtörlővel itass fel minden olaj- és zsírfoltot!
  • Egy fogkefe segítségével söpörd ki a bent ragadt morzsákat, a sütőlap felületére tapadt maradékokat pedig egy gumis spatula segítségével óvatosan kapard le. Ha nagyon makacs a felület, önts rá egy kis tiszta olajat, és hagyj pár percet, amíg a szennyeződés feloldódik.
  • Egy nedves törlőronggyal tisztítsd le a felületet, majd egy száraz ronggyal töröld át a sütőt. 
  • Az interneten sok videóban látható egy különleges de nagyon gyors megoldás. Eszerint elég, ha már áramtalanított, de még meleg sütőbe egy nedves törlőkendőt teszünk, majd lehajtjuk a fedelet, és rövid ideig hagyjuk, hogy a vizes kendő feloldja a sütőfelületre tapadt ételmaradékot. Ez a megoldás valóban gyors lehet és egyben veszélyes is, a sütőben maradt törlőkendő (legyen papír vagy textília) hamar megéghet!

Ha kivehetőek a sütőlapok...

... érdemes folyó víz alatt puha szivaccsal gondosan átmosni a lapokat, semmiképpen se használjunk azonban tisztítószereket, inkább törölgessük és mossuk át kétszer az érzékeny felületeket. 

EZ IS ÉRDEKELHET:

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!