Korábban írtunk a tűzhely és a mikró takarításáról, de többen jeleztétek, hogy érdekelne titeket a toast- és gofrisütő tisztítása is. Íme tippjeink - közkívánatra!
Soha ne tisztítsuk a sütőt, míg teljesen ki nem hűlt!
Természetesen – talán mondanunk sem kell – ne tegyük a sütőt a mosogatóba.
Ne használjunk fém- vagy durva szálú súrolópárnát illetve súrolószert a tisztításkor.
Szintén mellőzzük a kést és egyéb hegyes tárgyakat a sütő tisztításakor. Még akkor is, ha meggyőződésünk, hogy nem fog sérülni a felülete.
Mielőtt nekiállnák a pucolásnak, mindenképp olvassuk végig a használati útmutatót. Ha ez nincs a birtokunkban, menjünk fel az adott márka oldalára, hátha találunk hasznos információkat gépünkről.
Hacsak a gyártó másképpen nem írja, ne használjunk szappant vagy mosószert a tisztításhoz, hiszen ezek a szerek az ellenségei lehetnek a tapadásmentes felületeknek. Nem úgy az olaj, ami valóban hatékony a tisztításban, miközben egy védőréteget képez a sütőlemezeken, így segít fenntartani a tapadásmentességet!
Két fajta sütő létezik, az egyik, amelynél a tapadásmentes lapok kivehetőek, és aminél nem. Következzenek tanácsaink mindkét esetre:
Beépített sütőlap
Először is töröljük szárazra a betétet egy papírtörlővel úgy, hogy lehetőség szerint minden olaj- vagy zsírmaradékot itassunk fel róla.
Egy kefével – ez lehet egy puha sörtés fogkefe is – távolítsuk el a morzsákat a gépből.
Ha az ételmaradék megtapadt a felületen, egy gumispatulával óvatosan távolítsuk el. Ha nagyon makacs a szennyeződés, öntsünk rá egy kevés olajat, várjunk pár percig, amíg az olaj beissza magát a tészta- vagy sajtmaradékba, így jóval könnyebb dolgunk lesz az eltávolításában. Végül papírtörlővel töröljük le.
Ezek után egy nedves törlőronggyal tisztítsuk meg a sütőlapokat.
A burkolatot úgy tisztíthatjuk meg, hogy áttöröljük a házat és a markolatot egy nedves ruhával.
Ezeknél a következőképpen járhatunk el: a lapokat kipattintjuk a helyükről, majd könnyedén leöblíthetjük vízzel, de ebben az esetben se használjunk mosogatószert, és még véletlenül se tegyük be a mosogatógépbe! Ha makacs szennyeződéssel van dolgunk, a beépített sütőlapos trükköket használhatjuk itt is.
+1 tipp: egy blogon (gyereketet?.hu-n) olvastam a szuper tippet, hogy hogy tartsuk tisztán az ilyen gépet: Tegyünk bele egy nagy darab süt?papírt, arra a szendvicseket, majd a papírt ráhajtjuk, és úgy csukjuk be a gépet. Többször használható egy papír, és ugyanúgy megpirul alatta a szendvics. Csak épp nem kell utána takarítani! Ez az a fajta ötlet, ami annyira egyszer? és zseniális, hogy még mindig azon gondolkozom, hogy ez nekem hogy-hogy nem jutott eddig eszembe...
Törölt felhasználó
az ötlet jó, és valóban m?ködik. emberemlékezet óta így használom a melegszendvics süt?met.
A rakott tészta nagyon praktikus fogás hétköznapokon és hétvégéken is. Nem kell sokat bajlódni vele, remek maradékmentő, ráadásul mindig finom, ezt az ételt kicsik és nagyok is egyszerre imádják.
A kevert sütik isteniek, leginkább azért, mert gyorsan és könnyen hozzájuthatunk az édességhez, amire éppen aktuálisan vágyunk. Az alábbi receptek mind nagy kedvencek, nálatok melyik fog sülni?
Kénytelen elhagyni Olaszországot az amerikai gyorsétteremlánc, mert az itáliai üzletek nem teljesítettek jól. A cég csődje mondjuk nem számít akkora meglepetésnek.
Kénytelen elhagyni Olaszországot az amerikai gyorsétteremlánc, mert az itáliai üzletek nem teljesítettek jól. A cég csődje mondjuk nem számít akkora meglepetésnek.
Hozzászólások (2)
+1 tipp: egy blogon (gyereketet?.hu-n) olvastam a szuper tippet, hogy hogy tartsuk tisztán az ilyen gépet: Tegyünk bele egy nagy darab süt?papírt, arra a szendvicseket, majd a papírt ráhajtjuk, és úgy csukjuk be a gépet. Többször használható egy papír, és ugyanúgy megpirul alatta a szendvics. Csak épp nem kell utána takarítani! Ez az a fajta ötlet, ami annyira egyszer? és zseniális, hogy még mindig azon gondolkozom, hogy ez nekem hogy-hogy nem jutott eddig eszembe...
az ötlet jó, és valóban m?ködik. emberemlékezet óta így használom a melegszendvics süt?met.