Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Így néznek ki az irodai ebédek a világ különböző pontjain

Az ebédszünet arra való, hogy egy kis időre kiszakadjon a munkából, és egyen valami finomat. Nem mindenütt szeretik ezt az időt kiélvezni, valahol beérik egy szendviccsel is.

Megmutatjuk nektek, mit esznek a világ különböző pontjain. Hátha unjátok már, hogy mindig ugyanazt főzitek otthon, vagy rendelitek ebédre és kedvet kaptok más fogásokat is kipróbálni. Mondjuk, csak néhányat tudunk jó szívvel ajánlani...

1. Egyesült Államok

Az amerikaiak többsége sajnos pepperónis pizzát eszik ebédre az irodában. Utána betolnak egy jó adag csokis fagyit, és rágcsálnak egy kis cukorkát. Mindezt természetesen kólával öblítik le. 

2. Ausztria

Nyugati szomszédainknál az átlag irodai ebéd rántott húsból, főt krumpliból és némi salátából áll. A rántott hús készülhet bármiből, disznóból, pulykából, csirkéből, marhából vagy borjúból.

Bécsi szelet többféleképpen:

3. Brazília

Távol tőlünk, Brazíliában szeretik a ragukat, pörkölteket és persze a babot. A feijoada is egy fekete babból és disznó húsból készült étel, ami mellé rizst tálalnak. Az ebédet kókuszvízzel öblítik le.

4. Anglia

Az angol irodisták nem gondolják túl az ebédet. Egy dobozos krumplileves, és egy tonhalas szendvics mellé némi kávét és csokis kekszgolyókat fogyasztanak.

5. Franciaország

Franciaországban az ebéd inkább hasonlít egy kiadós tízóraira. Egy vajas bagett sonkával. Desszertnek egy hamisítatlan francia almás pite.

6. Németország

A német dolgozók imádják a curry-s kolbászt (mellette a hagyományosat is) ebédre. Ehhez emberes adag sült krumplit fogyasztanak. A vitamin sem hiányozhat, ezért egy almát is elrágcsálnak ebéd után. Ebéd után kávét és vizet isznak.

7. India

A távol-keleti országban megadják a módját az ebédnek. Legtöbbször rizst fogyasztanak borsós burgonya curry-vel, csirkés saagwala-t. Ezek elfogyasztása után valószínűleg kajakómába esnek, és megisznak egy chai teát.

Készíts indiait otthon!

8. Olaszország

Mi más lehetne az olasz irodisták ebédje, mint tészta. A tonhalas a nagy kedvenc. Mellé jöhet egy finom saláta, ebéd után pedig a kávé.

9. Hollandia

A holland ebéd hasonlóan szegényes, mint a francia. Az ételek, mint látható, beleférnek egy uzsidobozba is. A kenyérben általában gouda sajt van. Mellé gyümölcsöket fogyasztanak.

10. Törökország

Ez az étel a török pizza, vagyis a pide. A hagyományos változaton általában spenót sajt van, de lehet bárhogyan készíteni. A törökök kávét vagy teát fogyasztanak ebéd után.

Pide receptek:

...ezeket láttad már?

via Foodbeast.

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gimilla
Anzsy Világa / Gimilla Sun, 2017-11-12 17:50

Az angoloknál inkább úgy néz ki, hogy vajas kenyér között egy kis chips és kólával és valóban csokival öblítik. Ha ezt nem láttam volna, én sem hinném el.