Így mosd meg a salátát, hogy többet ne ropogjon homok a fogad alatt!

Nem tudtad, hogy lehet másképp is mosni a salátaleveleket, mint sima folyó vízben? Szuper trükköt hoztunk, aminek köszönhetően makulátlanul tiszta zöldeket fogsz ropogtatni!

Éppen a harsogóan színes, zöld, olajokkal, magvakkal megspékelt salátád első falatjára áhítozol, villára szúrsz egy kis adagot, jóízűen rágcsálod, majd jön a nem várt meglepetés: ropog a földmaradvány a fogad alatt. Jaj! Kellemetlen, elveszi az étvágyadat, ráadásul a föld egy csomó szennyeződést is tartogathat. Pedig előtte átöblítetted a leveleket? Mutatjuk, hogyan csináld úgy, hogy semmilyen szemcse ne maradjon rajtuk!

Meg kell-e mosni újra az előmosott salátát?

Nem számít, mit állít a csomagolás, öblítsd csak át a leveleket még egyszer, mert a gyártó az átmosás során használhatott vegyszereket, melynek maradványai a salátádon lehetnek. Ez a tuti, és az sem mellékes, hogy baktériumok még így is maradhattak a zöldségen, szóval hajrá, öblíts!

Receptajánló:

Hogyan moss salátát atombiztosan tisztára?

  • Először is tölts meg egy tálat hideg vízzel.
  • Válaszd szét a leveleket, ereszd bele őket a vízbe, és kavargató mozdulatokkal segítsd elő a tisztulást, melynek hála, a víz a levelek legapróbb réseibe is bejut.
  • Hagyj tíz percet az egésznek, hadd ázzon a salátád, a végén a tál aljára fog kiülni az összes nem odavaló szennyeződés, például a homokmaradványok is.
  • Öntsd le a vizet a salátáról, hagyd lecsöpögni, gyengéden nyomkodd ki, ha vansalátacentrifugád, akkor használd azt, ha nincs, akkor a trükk: csavard tiszta konyharuhába a zöldeket, helyezd műanyag zacskóba a pakkot, kösd be a zacskót, és erős mozdulatokkal pörgesd meg párszor! Salátacentrifuga-funkciót látsz majd el! Először bonyolultnak és viccesnek hangozhat, a valóságban pikk-pakk megvagy ám vele!

Tudtad?

A válogatott, leveleire szedett saláta legfeljebb egy hetet, a teljes fej saláták ennél többet, akár két hetet is kibírhatnak megfelelő hűtés mellett.

Ezeket olvastad már?

via RD

Címlapkép: Unsplash

Legújabb receptek

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Édes darafelfújt

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Almás bögrés

Ennek a süteménynek az elkészítéséhez nem kell mérleg. Bögrével adagoljuk a hozzávalókat. A bögre méretétől függően alakul a tepsi mérete is. Ha  egy 2,5 dl-es teáscsészével ...