Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Így írj bevásárlólistát okosan - segítünk benne

Ahány ház, annyi szokás. Ez a mondás a bevásárlólisták készítésére is igaz. Itt az ideje, hogy rátalálj a számodra legmegfelelőbb módszerre. Nálad melyik vált be a 4 közül?

1. Hűtő módszer

Tegyél egy darab papírt mágnessel a hűtőre, és mindig írd fel rá, mi az, ami éppen elfogyott. Ezzel a praktikával egészen biztosan nem felejtesz el semmi fontosat feljegyezni, hiszen az a szabály, hogy rögtön fel kell írni a listára, amiből kifogytál.

2. Állandó heti lista

Készíts egy listát azokról a hozzávalókról, amiket az eddigi tapasztalataid szerint hetene meg szoktál venni. Pipáld a listán, hogy mit használsz el ezek közül, így egyből láthatod is azokat, amiket pótolni szükséges.

3. Kategorizált lista

Bevásárlólistádat igazíts az élelmiszerbolt elrendezése szerint: kerüljenek előre azok a dolgok, amiket elsőként találhatsz meg a boltba belépve, és haladj aszerint a listával, hogy miket szoktál a kassza felé közelítve a kosaradba tenni.

4. Térkép módszer

Aki vizuális típus, gyakran aszerint emlékszik bizonyos élelmiszerekre, hogy azt melyik szegletben találja meg a boltban. Rajzold le egy nagyobb papírra a bolt alaprajzát és jelöld térképszerűen az adott élelmiszereket ezen. Ha ezt a módszert követed, olyan lesz a bevásárlás, mint egy kincskeresés.

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!