Így indul az első iskolanap a világ 8 országában

Nálunk évnyitó van, amire ünneplőben kell menni, de vajon hogy kezdődik az iskola a világ más országaiban?  

Egyesült királyság

A gyerekek négyévesen kerülnek az iskolába, ami korainak tűnik, cserébe viszont a tanárok nagyon odafigyelnek a kicsikre. Az osztályfőnök iskolakezdés előtt minden egyes gyerek otthonába ellátogat, hogy megismerkedjen vele, és hogy legyen elképzelése a tanítványai otthoni életéről is.

Németország

A gyerekeket az iskolakezdés sokkját kárpótolandó, megjutalmazzák. Nincs olyan gyerek, aki az első iskolás napján ne kapna egy nagyjából egyméteres papírtölcsért, ami tele van édességekkel és egyéb ajándékokkal. Erre a tölcsérre minden ovisnak fáj a foga, és az első napon így nem magára az iskolára koncentrálnak.

Oroszország

Az oroszok megadják a módját az iskolakezdésnek: a kislányoknak színes szalagokat fonnak a hajába, hogy látszódjon, hogy milyen nagy napjuk van, de persze a kisfiúkat is kiöltöztetik. Az első iskolai nap után pedig összegyűlik a nagycsalád, és együtt ünneplik az elsősöket.

Ukrajna

Minden gyerek virágcsokorral köszönti a leendő osztályfőnökét, és a tanárok is apróságokkal kedveskednek az elsősöknek. Az iskolai ünnepségen kör alakba állva énekelnek és táncolnak a diákok az iskolakezdők szüleivel együtt.

Nigéria

A nigériai gyerekek nem járnak jól az iskolakezdéssel, bár, mivel ott az óvoda is szigorú, sokkot sem kapnak: az elsősök ugyanazt a procedúrát csinálják végig iskolakezdéskor, mint az összes többi diák. Felsorakoznak, énekelnek, majd az összes gyerek körmét ellenőrzik, és kezdődhet a tanítás.

India

A gyerekek a nagy napon joghurtot kapnak, ami azért számít nagy dolognak, mert a joghurt tejből készül, amit viszont a tehén ad, és azt Indiában szent állatnak tartják. A kislányok homlokára ezen a napon piros pöttyöt festenek, ami a harmadik szemet szimbolizálja, és egyfajta áldásnak számít.

Gyerekkedvencek:

Brazília

A nagyobb városokban van tanévnyitó ünnepség, de a falusi iskolákban ettől eltekintenek. Ami viszont minden brazil kisgyereknek nagy esemény, az az iskolai egyenruha megvásárlása. Brazíliában mindenhol kötelező az egyenruha, és ez nem könnyen beszerezhető a nagyvárosoktól távol, így maga az uniformis megvásárlása az ünnep a gyerekeknek.

Japán

Az iskolába megérkezve a gyerekeket köszöntik, majd nagy fotózkodást rendeznek, ami után az elsősök haza is mehetnek. Tehát az első benyomás az iskoláról valójában a második tanítási napon történik meg, hasonlóképpen hozzánk.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

via

címlapfotó: getty

Címlapról ajánljuk

7 szépséges növény, ami kis kaspóban is buján nő

A konténeres kertészkedés ideális megoldás azoknak, akik kis helyen, a teraszon vagy az erkélyen szeretnének zöldellő, virágzó növényeket nevelni. Most bemutatjuk azokat a könnyen gondozható növényfajtákat, amelyek különösen jól érzik magukat kaspókban és virágtartókban.

Nosalty

További cikkek