9 irtó tündéri kifogás kisgyerekektől, akik ki akarták védeni a suliba menetelt

Aki nem akar iskolába menni, annak kreatívnak kell lennie. Nézzük, miket találnak ki a gyerekek, hogy megússzák a sulit.

Ahhoz, hogy egy gyerek vállalható kifogásokkal tudjon előállni arra, hogy miért nem akar iskolába menni, szükséges némi tapasztalat és tudás, amit pont az iskolában lehet összeszedni. Ez persze nem jelenti azt, hogy a kicsik mindig olyan dolgokat találnának ki, amelyek egy felnőtt számára is lekövethetőek lennének.

Alább néhány kifogás, aminek hallatán a szülők biztosan felhúzták a szemöldöküket:

A tejmániás

Találékony volt az a kislány, aki azt mondta a tanárának, hogy azért nem ment előző nap iskolába, mert az anyukája odaégette a tejet, és ő nem megy iskolába anélkül, hogy reggel ne inna tejet.

A kutyás

Egy hétéves kisfiú azzal állt elő, hogy a kutyája azt mondta neki, hogy ne menjen iskolába. Tény, hogy amikor azt halljuk, hogy a kutya már beszélni is tud, akkor kisebb gondunk is nagyobb annál, minthogy a gyerekkel vitatkozzunk.

A hal

„Nem kisfiú vagyok, hanem hal” - mondta az anyjának a gyerek válaszképpen arra a megkérdőjelezhetetlen igazságra, hogy minden kisfiú és kislány köteles iskolába járni. Aki viszont ilyen állítást tud megfogalmazni, az nyilván okosabb, mint egy hal, így a kifogás nem működik.

Az egeres

Az sem rossz ötlet, hogy „egér volt a szekrényben és megette a ruhámat, azért nem megyek iskolába.” Igaz, hogy egy egér nem tudja elfogyasztani egy hatéves teljes ruhatárát, de pár év múlva ez a gyerek is biztosan finomít az érveléstechnikáján.

A szülőkkel takarózó

A legfifikásabb, amikor a gyerek nem azzal jön, hogy maga beteg lenne, hanem azzal, hogy a szülő az, így neki otthon kell maradnia és ápolni a szerencsétlen őst. Egy hatéves így fogalmazott: „Apu azt mondta, hogy beteg vagy, és vigyázzak rád, úgyhogy akkor nem mehetek ma iskolába"- a papa talán nem teljesen így értette a dolgot, de a kedvesség megható.

Gyerekkedvencek:

Az álmodó

„Szédülök, mert azt álmodtam, hogy hullámvasutaztunk”- az álmokkal érvelő kifogások nem túl sikeresek abban, hogy megakadályozzák a reggeli indulást, cserébe viccesebbek, mint a kamuhasfájás, ami viszont hatékony lehet a gyanútlan szülőkkel szemben.

A segítőkészek

Más bajával is lehet ékeskedni, így is tett az a kisfiú, aki így emelt kifogást az iskola ellen: „A nagymama elvesztette a szemüvegét, úgyhogy itthon kell maradnom segíteni neki, mert nem lát.”

Aztán itt van egy másik: „El kell intéznem néhány ügyet, és a Pókember átjön segíteni. Nem tudok ma iskolába menni” - erre nem lehet mit mondani, pláne, ha egy hétéves szájából hangzik el.

Az érzelmi zsaroló

Végül pedig egy igazán ütős, érzelmi-zsarolós kifogás egy kislánytól: „Úgy érzem, jó lenne egy kis időt eltölteni veled.” Az ilyen kedveskedésre próbálja csak meg a szülő azt mondani, hogy „indulás”.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

via

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 ínycsiklandozó uzsonna, ami forrólevegős sütőben készül

Az uzsonna általában egy egyszerű szendvicset vagy egy gyorsan bekapott kekszet és almát jelent, de az airfryer segítségével ennél sokkal többet is kihozhatunk belőle. A forrólevegős sütővel ugyanis gyorsan és egyszerűen készíthetünk változatos, isteni és tápláló uzsonnákat, amelyeket akár könnyedén magunkkal is vihetünk.