Idén nemcsak az ízéért fogod venni a görögdinnyét, hanem a bőröd szépségéért is

A nyár talán legfinomabb gyümölcse nemcsak isteni finom és frissítő, de a bőrödet is ragyogóvá varázsolja.

Már ismerheted

Ha rajongsz a K-beauty-ért, akkor biztosan nem újdonság számodra, hogy adinnyegyakran előfordul aszépségápolásban. Természetesen ez a trend is Koreából indult, hiszen a koreaiak már évszázadok óta használják a piros gyümölcsöt gyulladásgátló tulajdonságai miatt. Segíti enyhíteni a bőrpirosságot, emellett pedig támogatja a sejtek megújulását, és gazdag A-, C- és E-vitaminokban.

Szuper előnyök

Rendkívül magas víztartalma miatt remekül használható hidratálásra, így segíthet ápolni a száraz bőrt, a húsa pedig a ráncok ellen is felveheti a harcot. Ezt a két szuper tulajdonságát akkor is kifejti, ha rendszeresen fogyasztasz görögdinnyét, de a leghatásosabb, ha pakolásként használod. A héja, illetve a magjai magas ásványianyag-tartalommal és zsírsavakkal rendelkeznek, amik csökkentik a bőrirritációt. Ezeket a részeit leginkább a különböző bőrápolási termékekben találhatod meg, de a görögdinnyemagokat akár el is fogyaszthatod.

Melyik bőrtípusra a legjobb?

Fogyasztása egyik bőrtípusnak sem árthat a 90%-os víztartalma miatt. Az előbb említett tulajdonsága miatt azonban a száraz, érzékeny bőrnek tesz a legjobbat, de az aknés bőrre is jó hatással lehet. Bátran fogyaszthatod leégés esetén is, hiszen béta-karotin-tartalmának köszönhetően megnyugtatja a bőrt, és felgyorsítja a sejtek megújulását.

Készíts belőle pakolást:

Pépesíts össze 1 szelet görögdinnyét két evőkanál mézzel. Miután krémes állaga lett, vidd fel az arcodra, és masszírozd be egy kicsit a bőrödbe, majd pihentesd 20-25 percig! Ha letelt az idő, mosd le a pakolást!

Ezeket olvastad már?

via

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

20 mesés gasztrokönyv 2025 karácsonyára, amitől minden konyhatündér szíve megdobban

Rég nem volt már ehhez hasonló gasztrokönyvdömping, mint az idei évben, de legalább van miből válogatni karácsonyi ajándék gyanánt. A felhozatal nagyon színes, hiszen a klasszikus szakácskönyvektől kezdve a vegán, mentes recepteket felvonultató köteteken át desszertekre fókuszáló vagy éppen az air fryer sokoldalúságát bemutató könyvek mellett önéletrajzi ihletésű kitárulkozással is találkozunk. Lássuk az idei év húsz, leginkább említésre méltó gasztrokönyvét!

Balogh Lilla

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...