7 húsvéti étel, túl az unásig ismételt, klasszik sonka/tojás-tengelyen

Uncsin keményre főzött tojás, mezei főtt sonka, bolti reszelt torma? Túlzunk, mert mindegyik isteni, de ha esetleg újítanál idén, és az alap húsvéti alapanyagokból valami egészen mást készítenél, akkor itt a helyed.

Egyáltalán nem akarunk panaszkodni, mert a klasszikus húsvéti menü szereplőit is imádjuk, és nem is illene rossz szót szólni sem a főtt sonkára, sem a töltött/főtt tojásokra, de abban sincs semmi kivetnivaló, ha valaki újítana kicsit - megmaradva a fő tavaszi alapanyagok mellett.

Hasselback répa

Nem csak a burgonyának tesz jót, ha vékonyan beirdalják és fűszeres olajjal megkenik, a répa is nagyszerű lesz így, érdemes egy próbát tenni vele!

Tofusonka

Tofurajongók figyelem, íme a húsmentes húsvét sztárja: a mázas, sült tofusonka! Egy szelet kaláccsal és némi friss, sózott zöldséggel tökéletes húsvéti reggeli lesz belőle, de ...

Szóval most olyan recepteket szeretnénk mutatni nektek, melyek a sonka-tojás-medvehagyma-répa-kalács tengelyén mozogva adnak kreatív, újító, hagyományostól elrugaszkodott ötleteket a húsvéti menüt illetően.

Kattintsatok a képre, és nyílik a galéria!


Még több húsvéti ötlet:

Legújabb receptek

Krémes avokádós csirkesaláta

Ez a saláta egyszerre krémes és frissítő. Az avokádó és a majonéz selymessé, a lime és a koriander pedig üdévé teszi. Az állaga is tökéletes: nem túl száraz, de nem is úszik az ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...