Se nem kígyó, se nem rétes, mégis isteni ez a túrós kalács

Gyakran belefuthatunk teljesen furcsa, néha egyenesen indokolatlan süteményelnevezésekbe a magyar receptek között, ennek egyik ékes példája a kígyórétes is. Megfejteni nem fogjuk tudni, megkóstolni hálistennek annál inkább: az alábbi receptet követve gyerekjáték lesz.

Ha az ember meglát egy kígyórétes névre hallgató süteményt, két dolgot várhat el tőle. Egy, hogy az édesség valamennyire kígyóalakot ölt, kettő, hogy tésztája ropogós és lemezes lesz. Persze az elvárások nem mindig teljesülnek, valamint a névadások nem mindig követik le a valóságot – így történt a dolog a kígyórétes estében is. A berzenkedésnek természetesen nincs értelme, hiszen a kígyórétes így is egy elképesztően finom, házias sütemény, attól függetlenül, hogy technikailag egy túrós kalácsnak számít.

A kígyórétes elkészítésének lépéseiért kattints a galériára!

Itt a kígyórétes teljes receptje, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több ízes-izgalmas recept, amit érdemes kipróbálni:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk