Húsmentes hétfő: együnk karalábét!

Itt a karalábészezon. Együk sütve, főzve, párolva, nyersen, töltve, főzeléknek, levesként…mindegy, csak együk. És ne csak mi, a gyerekek is!

Minél kisebb a karalábé, annál zsengébb, és minél zsengébb, annál magasabb a vitamin- és ásványianyag-tartalma. Rengeteg A, B vitamint, valamint káliumot, magnéziumot és foszfort tartalmaz.

Nyersen reszelve vagy főzve, felkockázva is alkotója lehet különböző salátáknak, de tejföllel, metélőhagymával és fokhagymával fűszerezve szuper kencék is készíthetőek belőle. Természetesen csak a friss, még nem fás karalábé az igazán finom - a kicsit öregecskét nyugodtan főzzük a levesbe az íze miatt. A fűszerek közül jól harmonizál vele a borsikafű, a boróka, a kapor és a petrezselyem.

Most pedig következzen 10 egyformán szuper karalábéreceptünk!

  1. 1.

    Fürjtojás zöldséglevesben

  2. 2.

    Zöldséges-gombás lasagne

  3. 3.

    Párolt hal zöldségkörettel

  4. 4.

    Igazán finom főzelék

  5. 5.

    Mángoldos karalábéleves

  6. 6.

    Karalábé-retek saláta

  7. 7.

    Vargányával töltött karalabé

  8. 8.

    Karalábé főzelék babáknak

  9. 9.

    Karalábé leves karalábé gombóccal

  10. 10.

    Bazsalikomos karalábé-krémleves

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek