Húsmentes hétfő: együnk karalábét!

Itt a karalábészezon. Együk sütve, főzve, párolva, nyersen, töltve, főzeléknek, levesként…mindegy, csak együk. És ne csak mi, a gyerekek is!

Minél kisebb a karalábé, annál zsengébb, és minél zsengébb, annál magasabb a vitamin- és ásványianyag-tartalma. Rengeteg A, B vitamint, valamint káliumot, magnéziumot és foszfort tartalmaz.

Nyersen reszelve vagy főzve, felkockázva is alkotója lehet különböző salátáknak, de tejföllel, metélőhagymával és fokhagymával fűszerezve szuper kencék is készíthetőek belőle. Természetesen csak a friss, még nem fás karalábé az igazán finom - a kicsit öregecskét nyugodtan főzzük a levesbe az íze miatt. A fűszerek közül jól harmonizál vele a borsikafű, a boróka, a kapor és a petrezselyem.

Most pedig következzen 10 egyformán szuper karalábéreceptünk!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

20 mesés gasztrokönyv 2025 karácsonyára, amitől minden konyhatündér szíve megdobban

Rég nem volt már ehhez hasonló gasztrokönyvdömping, mint az idei évben, de legalább van miből válogatni karácsonyi ajándék gyanánt. A felhozatal nagyon színes, hiszen a klasszikus szakácskönyvektől kezdve a vegán, mentes recepteket felvonultató köteteken át desszertekre fókuszáló vagy éppen az air fryer sokoldalúságát bemutató könyvek mellett önéletrajzi ihletésű kitárulkozással is találkozunk. Lássuk az idei év húsz, leginkább említésre méltó gasztrokönyvét!

Balogh Lilla

További cikkek

Top Receptek