Húsmentes hétfő: együnk karalábét!

Itt a karalábészezon. Együk sütve, főzve, párolva, nyersen, töltve, főzeléknek, levesként…mindegy, csak együk. És ne csak mi, a gyerekek is!

Minél kisebb a karalábé, annál zsengébb, és minél zsengébb, annál magasabb a vitamin- és ásványianyag-tartalma. Rengeteg A, B vitamint, valamint káliumot, magnéziumot és foszfort tartalmaz.

Nyersen reszelve vagy főzve, felkockázva is alkotója lehet különböző salátáknak, de tejföllel, metélőhagymával és fokhagymával fűszerezve szuper kencék is készíthetőek belőle. Természetesen csak a friss, még nem fás karalábé az igazán finom - a kicsit öregecskét nyugodtan főzzük a levesbe az íze miatt. A fűszerek közül jól harmonizál vele a borsikafű, a boróka, a kapor és a petrezselyem.

Most pedig következzen 10 egyformán szuper karalábéreceptünk!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...