Hivatalos: a húsleves gyógyír a betegségekre

A húsleves lélekmelegítő hatásait már ismerjük. Egy most megjelent tanulmány szerint azonban bizonyos betegségek gyógyításában is segítségünkre lehet. 

A vasárnapok elengedhetetlen kelléke nálunk a húsleves, nincsen nélküle családi ebéd. Annyira szeretem, hogy sokszor megelégszem az első fogással, inkább belőle repetázom kétszer, na jó, előfordul, hogy háromszor is, ha mások nem merik ki előlem.

Már a nagymamám és anyukám is mindig jó erős, ízes tyúkhúslevest készített, ha betegek voltunk, és felnőtt fejjel is hittem, a szeretettel elkészített forró leves tényleg átsegít a gondokon és könnyebben elviselhetővé teszi a betegségeket is.

Úgy tűnik, sokakkal együtt nem éreztük tévesen a dolgot, ugyanis a 24.hu írta meg, hogy egy új kutatás eredményeként, most tanulmányban számolnak be arról valóban gyógyító hatása lehet a húslevesnek. A Telegraph cikke szerint ugyanis a friss információk szerint nem csak légből kapott feltételezésről van szó.

Az eredmények kimutatták, a maláriát okozó parazitákat képesek ellehetetleníteni bizonyos levesek, így gyógyító hatásuk van. 56 házi készítésű levest vettek be a kutatásba, amelyben különböző etnikai háttérrel bíró londoni gyerekek, iskolás fiatalok vettek részt.

A vizsgálat úgy zajlott, hogy a különböző erőlevesek hatásait figyelték meg, illetve azt, amit a Plasmodium falciparumra gyakoroltak, ez okozza a veszélyes maláriát. Egyes levesek valóban megakadályozták az élősködőket, közöttük marha- és a zöldségleves is. A vizsgált ételek közül kettőnek a hatásai is azt mutatták, hogy gyógyszerként működik a malária ellen.

Azt még sajnos nem tudják, pontosan melyik leves összetétele okoz pozitív hatást, most erre keresi a választ a kutatócsoport. Reméljük hamarosan megtalálják a tökéletes receptet.

Ezeket olvastad már?

via, 24.hu

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek