Hidegtálak másképpen

A húsvéti hidegtálakat nyugodtan variálhatjuk! Ha azt gondolnád, hogy már nincs új a nap alatt, akkor is tudunk újat mutatni! A sonkán és majonézen túl variáld velünk a hozzávalókat, akár díszítést, akár az alapanyagokat illetően!

Ha eddig nem tetted, próbáld ki az aszpikos hidegtálat! Talán nem is gondolnád, hogy egyszerűen, zselatinnal elkészíthető! Persze a mindenható sonkát nem érdemes kihagyni belőle, egy réteg zöldség, másik réteg hús, majd főtt tojás – és készen is vagyunk a mutatós és újszerű vendégváró falatokkal. Gyártsunk jópofa figurákat! Ha vannak kisgyerekek a családban, ők biztosan nagyra értékelik majd a nyuszi formájú falatokat! A sonka sokrétű és hagyományos összetevőnk lesz: minden húsvétkor felhasználjuk, ha más nem, hát megfőzve, szeletekben adagolva.

Így készül a hortobágyi palacsinta >>

Tekerjük, hajtogassuk, adagoljuk kisebb porciókba: sok-sok nyers zöldséggel és krémekkel töltve helyezzük egymás mellé a falatokat, mellé különleges sajtok kerülhetnek pár szem dióval – ma már számos nagyobb üzletben kaphatunk ritkaságnak számító sajtokat, nem is elérhetetlen árakon, de kisebb delikátüzletek is kínálnak ínyenc típusokat. Újítsunk be párat belőlük! Elvileg március végére már tobzódnunk kell a medvehagymában, remélhetőleg zsenge retekhez is hozzájutunk – ha mást nem, metélőhagymát biztosan szerezhetünk a boltokban. Ezek díszítő elemekként is nagyon jól megállják a helyüket a hidegtálakon, ráadásul kiapadt vitaminraktáraink is új életre kelhetnek általuk! Ne álljunk órákig a konyhában, az ünnepnek nem a tökéletes menüről kell szólnia, hanem az együtt töltött időről. Kiránduljunk a szabadban, hazaérve jól fog esni belakmározni az előző nap összeállított hidegtálakból!

Még több hidegtál receptért kattints ide >>

További hasznos cikkeinket a Dobd össze! rovatban találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?