A hét szakácsa: Glaser

Régóta küldi nekünk változatos, sokféle konyhából építkező receptjeit: eleinte nem érdekelte a főzés, mára ez a szenvedélye. A hát szakácsa Glaser. 

Legtöbb lánygyerek már az anyukája vagy nagymamája mellett sürög-forog a konyhában és érdeklődik a sütés-főzés iránt. Habár néha nekem is segítenem kellett a konyhába, igazából nem érdekeltek a konyhai folyamatok.

Így aztán nagyon kevés alaptudással és egy szakácskönyvvel elkerültem otthonról a kis albérletembe, ahol ha enni akartam, főznöm kellett. S hát mit ad Isten, kezdtem örömet lelni a főzőcskézésben és a sütögetésben is.Kb. 10 éve a sors Erdélyből Türingiába vezetett, azóta naponta főzök. Az elején csak magyar ételeket főztem, de aztán vásároltam magamnak egy német szakácskönyvet, és a férjem nagy örömére elkezdtem német ételeket is főzni.

Glaser

Persze azóta már bővült a szakácskönyvek száma, a német konyha mellett ismerkedünk a görög, olasz, az indiai és a távol-keleti konyhával is.Szeretem a sütőben készült ételeket, hiszen gyorsan elő lehet őket készíteni, majd be a sütőbe, és már csak várni kell, amíg elkészül, addig van idő nyugodtan egy salátát, köretet, vagy akár egy desszertet összedobni.

Természetesen nem megy mindig minden simán, néha bakik is történnek, ilyenkor aztán improvizálni kell, vagy megyünk vendéglőbe enni.Most következik számomra az év egyik legkedvesebb időszaka, az advent, a karácsonyi aprósütemények sütése, a készülődés a karácsonyra. Szeretem, mikor a mézeskalács illata betölti a lakást.

Jó sütést-főzést és békés adventet kívánok minden szakácstársamnak és látogatómnak!

A hét szakácsa sorozat korábbi szereplőiről itt olvashatsz

Glaser további receptjeit pedig itt találod

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek