#HÁZICSEMEGE: Szatyorbolt

A Szatyorbolt Budapest egyik legrégebbi üzlete, ahol csomagolásmentesen lehet vásárolni, és a hét minden napján magyar termelők áruiból lehet válogatni. Mi arra biztatunk, állítsd össze az ünnepi menüt a Szatyorboltból!

A Szatyorbolt önmagát újszerű bevásárlóközösségként és társadalmi vállalkozásként definiálja, ahol a környezettudatos vásárlás alternatíváját kínálják mindazoknak, akiknek nemcsak az fontos, hogy finomakat egyenek, hanem hogy felelősséget vállaljanak a fogyasztásukkal járó környezeti hatásokért. A Szatyorboltban megvásárolt minden termék mögött egy ismerős arc áll – azoké a termelőké, aki hétről hétre friss, egészséges áruval látják el az üzletet és az embereket. Emellett a Szatyorbolt civil egyesületként programoknak, workshopoknak is helyt ad, ahol a tudás mellett új emberekkel is lehet találkozni, kapcsolódni a közös értékek mentén.

Budapesten lehet náluk vásárolni személyesen a Gyulai Pál utca 12. szám alatt, ahol az idénytermények mellett az egészséges táplálkozáshoz szükséges más alapanyagokat is be lehet szerezni. Ezen felül a webshopjukban pár kattintással meg lehet rendelni a heti betevőt a zöldségektől a tejtermékeken és pékárukon át egészen a húsokig. Ez segít a termelőknek és a boltnak, hogy tudjanak tervezni a mennyiségekkel, ezáltal pedig kevesebb hulladék keletkezik, és te is biztosan megkapod azt, amire szükséged van. A rendeléseket személyesen a kijelölt átvevőpontokra lehet kérni, de plusz díj ellenében házhoz is szállítják. Az élelmiszerek mellett pedig természetes kozmetikumokat és tisztítószereket is lehet náluk találni.

A Facebookon elindult a Nosalty #HÁZICSEMEGE Facebook-csoport is, amelyben bárki megoszthatja a tagokkal azokat a vállalkozásokat, amelyeket ő szeret és szívesen ajánl, hogy minél színesebb legyen a felhozatal, és minél szélesebb körhöz eljusson hírük.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

#HÁZICSEMEGE: Panyolium

Ha eddig azt gondoltad, hogy az aszalt gyümölcsök terén képtelenség újat mutatni, az a jó hírünk van, hogy de, lehetséges! Minőségi, magyar gyümölcsök, semmi tartósítószer, mesterséges színezőanyag vagy hozzáadott cukor: ez a Panyolium-féle aszalvány receptje.

Szász Nóri

#HÁZICSEMEGE: Kanálka

Egy testvérpár áll a Kanálka mögött, akik az egészséges életmód jegyében varázsolnak az asztalokra különféle krémeket, zöldségszirmokat és chutney-kat, a vásárlók legnagyobb örömére.

Macsuga Viktória

Weboldal: Donum Terrae

Címlapkép: Donum Terrae Facebook oldal

Weboldal: Szatyorbolt

Címlapkép: Szatyorbolt Facebook oldal

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.