#HÁZICSEMEGE: Etyeki Kecskesajt Manufaktúra

Kondor Oktávia és Vida János, etyeki házaspár vitte sikerre az Etyeki Kecskesajt Manufaktúrát. Olaszoroszágban nemrég rangos minősítést érdemeltek ki termékükkel a sajtvilágversenyen.

Az Etyeki Kecskesajt Manufaktúra gondos körülmények között készülő, karakteres ízű sajtjaival számos patinás étteremben és szállodában is találkozhatunk. Kondor Oktávia és férje, Vida János a szenvedélyüknek tartják a kézműves sajtok készítését, amit már több, mint egy évtizede tökéletesítenek. A következőket vallják: "...sajtjaink esszenciája a részletekben rejlik. A tanyasi friss levegőn, saját, bio minősített szénánkon nevelkedett kecskéink, az odafigyelést és a szeretetet kiváló minőségű tejjel hálálják meg. Ez a teljes értékű kecsketej elengedhetetlen összetevője a tradicionális módon, tartósítószerek és ízfokozók nélkül, folyamatosan magas minőségben előállított termékeinknek."

A World Cheese Awards-on, vagyis a világ egyik legrangosabb sajtversenyén tavaly októberben Etyeki Hófehér elnevezésű kreációjukkal elnyerték a SuperGold díjat Bergamóban, így a világ 84 legjobb sajtja közé kerültek termékükkel. A diadal jelentőségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy 42 ország több mint 3800 induló termékével vették fel a versenyt.

Az ízek között nagyon megéri barangolni a válogatás során. A már említett Etyeki Hófehér egy camembert jellegű fehér nemes penészes lágysajt, de a kínálatban találunk natúr, lágy kecskesajtot rúd vagy kúp formában, ha pedig egy kis fűszert is csempésznénk az életünkbe, a kecskesajtot számos változatban elérhetjük: provence, görögös, borsos, görögszénamagos, fokhagymás-snidlinges is kecsegtet. Ezeken túl félkemény érlelt kecskesajt és gomolya is megtalálható a kínálatban. A sajtokat bármikor beszerezhetjük a honlapon is jelzett partnerek webshopjából.

A Facebookon elindult a Nosalty #HÁZICSEMEGE Facebook-csoport is, amelyben bárki megoszthatja a tagokkal azokat a vállalkozásokat, amelyeket ő szeret és szívesen ajánl, hogy minél színesebb legyen a felhozatal, és minél szélesebb körhöz eljusson hírük.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

#HÁZICSEMEGE: Farm2Fork

A Farm2Fork név mögött egy ember áll – ő Horváth Boldizsár agrármérnök, akinek célja, hogy a legkiválóbb minőségű, szezonális és hazai alapanyagokat juttassa el az egyes termelőktől a megrendelőkig.

Szász Nóri

#HÁZICSEMEGE: Panyolium

Ha eddig azt gondoltad, hogy az aszalt gyümölcsök terén képtelenség újat mutatni, az a jó hírünk van, hogy de, lehetséges! Minőségi, magyar gyümölcsök, semmi tartósítószer, mesterséges színezőanyag vagy hozzáadott cukor: ez a Panyolium-féle aszalvány receptje.

Szász Nóri

Weboldal: Etyeki Kecskesajt Manufaktúra

Címlapkép: Etyeki Kecskesajt Manufaktúra

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...