#HÁZICSEMEGE: Panyolium

Ha eddig azt gondoltad, hogy az aszalt gyümölcsök terén képtelenség újat mutatni, az a jó hírünk van, hogy de, lehetséges! Minőségi, magyar gyümölcsök, semmi tartósítószer, mesterséges színezőanyag vagy hozzáadott cukor: ez a Panyolium-féle aszalvány receptje.

Panyola Magyarország észak-keleti csücskének egy különleges szegletén helyezkedik el, ugyanis a három folyó által határolt térség igazán bő termést ad, nem véletlenül nevezik “ártéri dzsungelgyümölcsösök” néven az itteni területeket. A Panyolium aszalványai, aszalt gyümölcsből készült teái és lekvárjai az ezen a különleges adottságokkal rendelkező helyen termesztett, utánozhatatlan zamatú szilvából, szatmári almából és beregi körtéből készülnek. A térség jellegzetessége a milotai dió, amit szintén felhasználnak a Panyolium termékeiben.

Amellett, hogy a saját termőföldjükön, helyben termett gyümölcsöket dolgozzák fel, a termesztés során nem használnak gyomirtót és rovarirtót. Egyedülálló és példaértékű módon gyógynövényekből készült főzetekkel, biológiai növénykondícionálókkal erősítik növényeik immunrendszerét, hogy saját erejükből is meg tudjanak birkózni a betegségekkel. Ezt a szemléletmódot a termékek gyártásának későbbi fázisaiban sem adják fel. A főzés és feldolgozás során nem kerül a termékekbe tartósítószer, mesterséges színezőanyag vagy hozzáadott cukor. Ezáltal a természet ereje sűrűsödik az aszalványokban, amelyek rostokban és antioxidánsokban gazdagok, de egyúttal kalóriaszegények.

A klasszikus aszalt szilvát akár balatonfelvidéki mandulával töltve is meg lehet rendelni tőlük, kapható náluk aszalt paradicsom, aszalt beregi körte akácmézben, bodzalekvár és még számtalan ínyencség.

A Nosaltynál elkötelezetten támogatjuk a hazai termelőket, ételmanufaktúrákat, tervezőket és alkotókat. Az idei év mindenki számára a szokásosnál is több kihívást tartogatott, és különösen nehéz gazdasági helyzetbe kerültek azok a kisebb, gyakran családi vállalkozások, amelyek működését alapjaiban írta felül a járványhelyzet. Ezért tartjuk fontosnak, hogy most még inkább támogassuk őket, ezért a karácsony közeledtével a Nosalty #HÁZICSEMEGE sorozatának keretében bemutatjuk ezeket a vállalkozásokat, hozzájárulva, hogy magyar alapanyagokból készült ételek kerüljenek a családi asztalra, a fa alatt pedig magyar alkotók termékei sorakozzanak becsomagolva.

A Facebookon elindult a Nosalty #HÁZICSEMEGE Facebook-csoport is, amelyben bárki megoszthatja a tagokkal azokat a vállalkozásokat, amelyeket ő szeret és szívesen ajánl, hogy minél színesebb legyen a felhozatal, és minél szélesebb körhöz eljusson hírük.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Weboldal: Panyolium

Képek: Panyolium Facebook oldal

Címlapról ajánljuk