Harcsapaprikás kapros túróscsuszával

A Konyhafőnök adása elérkezett a középdöntőhöz. Az első feladat Budapest egyik legjobb éttermének két legkedveltebb fogása, köztük egy harcsapaprikás elkészítése volt.

Harcsapaprikás kapros túróscsuszával

Hozzávalók 4 főre

A harcsapaprikáshoz

A túróscsuszához

Elkészítés

  1. A harcsát tisztítjuk, fejét levágjuk, a gerincnél végigvágva lefejtjük a húst a gerincről, és kockára vágjuk.
  2. Olajon pirítjuk a kockára vágott szalonnát, a pörcöt kiemeljük.
  3. Hagymát pirítunk,hozzáadjuk a haldarabokat, kevés vizet, a felkockázott paprikát, paradicsomot, a leveskockát, végül a paprikakrémet. Ha kell, utánsózzuk.
  4. Fedő alatt puhára pároljuk a halat.
  5. A liszttel kevert tejföllel habarjuk, még egyet forralunk rajta.
  6. A csuszatésztát sós vízben főzzük, leszűrjük.
  7. Tálaláskor a tészta mellé helyezzük a halat, a túrót, a szalonnapörcöt a tésztára, végül apróra vágott kaporral szórjuk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök adásáról itt!

Legújabb receptek

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Pulykamell húsos töltelékkel

A töltött húst tálalhatjuk melegen ízlés szerint körettel... pl. krumplipürével és párolt káposztával, vagy éppen hidegen egy finom salátával. A pulykamell sütés közben nem szárad ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...