Leveskocka

Leveskocka

Leírás

A leveskocka koncentrált húsleves (halászlé), ill. zöldségleves, melyből kivonták a vizet. Könnyen és gyorsan készíthető belőle gyorsleves. Bármely víz hozzáadását igénylő étel elkészítéséhez használható, mint pl. levesek, szószok és rizottók. Egyes magyarázatok szerint Justus von Liebig, a német báró és vegyész, volt a leveskocka első feltalálója. Az első leveskockát forgalmazó cég 1908-ban a Maggi volt, 1910-ben az Oxo követte. Az elnevezés geometriai formájából adódik. Egy zöldségleves kocka pl. a következő összetevőkből áll: étkezési só, ízfokozó, növényi zsiradék, burgonya keményítő, élesztőkivonat, zöldségek, szinezékek, aromák, almalékoncentrátum, citromsav.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Eredeti csomagolásban.

100g Leveskocka

fehérjetartalom

4 g

zsírtartalom

13 g

szénhidráttartalom

26 g

víztartalom

0 g

gramm leveskocka?

Top ásványi anyagok

Nátrium

15300 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

4 g

Zsír

telített zsírsav

13 g

ásványi anyagok

Nátrium

15300 mg

szénhidrát

cukor

5 g

vitaminok

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek