hozzászólások (1)

leírás

Gabonából (búzából, kukoricából, rozsból, rizsből, árpából) készült őrlemény, a kenyérkészítés alapanyaga. A leggyakrabban használt liszt a búzaliszt. Különböző típusai, de két fő fajtája létezik: finomított liszt és a teljes kiőrlésű liszt. Az előbbi csak a magbelet, míg az utóbbi a maghéjat és a csírakezdeményt is tartalmazza. A teljes kiőrlésű liszt rostokban és vitaminokban gazdag.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Légmentesen lezárva, hűvös, sötét helyen.

Finomliszt alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (1)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Kata lizátor
        Kata_lin / Kata lizátor h, 2012-01-02 15:08

        Sziasztok!
        Régóta foglalkoztat az a kérdés, hogy vajon ha a finomliszthez korpát és szárított búzacsírát keverek, akkor ugyanott vagyok, mintha teljes kiőrlésű liszttel sütnék? Vajon mennyi lehet az arány?
        A Graham liszt is így készül (csak abban csíra nincs), aminek a száma BL 200-as. Tulajdonképpen a BL 55-ös lisztbe kevernek (vissza) korpát. Vajon mennyit?
        És vajon csírából mennyit keverjek a finomliszthez?
        (Szerintem ezzel a módszerrel sokkal olcsóbban lehetne hozzájutni "teljes kiőrlésű" liszthez!)