Gyors vacsora – a bruschetta titka

Egészséges és gyors – ideálisabb vacsora talán nem is létezik! Pár ötletet mutatunk a bruschettához, hogy másokat is lenyűgözhessünk!

Bruschetta balzsamecettel

Friss paradicsommal az igazi

A bruschetta Olaszországból származó hideg előétel, de könnyű vacsoraként, friss ciabattával önmagában is fenséges fogás lehet. A lényeg most is a részletekben rejlik, zamatos paradicsom és a friss bazsalikom nélkül nem érdemes nekiállni az elkészítésének. Hagyományosan a szegények eledelének tartották sokáig, majd az idők során a bruschetta is fejlődésen ment végig és a leleményes szakácsok mára számos verzióját készítik.

További bruschetta-receptek itt >>

A legjobb hozzávalók

  • Amikor a paradicsomot válogatjuk a zöldségesnél vagy a piacon, lehetőleg közepes méretű, szép piros és sérülésmentes szemeket keressünk.
  • Fokhagymából is kaphatunk már hazait, 1-2 gerezddel mindenképpen turbóznunk kell az ízeket.
  • Ha már olívaolajat használunk, akkor törekedjünk arra, hogy megbízható helyről származó, valódi olajat vásároljunk, még akkor is, ha ezért egy kicsit mélyebben a pénztárcánkba kell nyúlnunk.

Amire tesszük...

A bruschetta tálalásához a ciabatta és a bagett a legalkalmasabb. Mindenképpen pirítsuk meg a kenyérszeletkéket, majd még melegében dörzsöljük meg ízlés szerint fokhagymával. Jöhet pár csepp olívaolaj, és erre kanalazzuk a frissen összeállított bruschettánkat, amit előtte legalább egy marék (1015 levél), apróra összevágott bazsalikommal előzetesen összeforgattunk. Kínálhatjuk egy pohár finom vörösborral.

Még több, házi készítésű kenyérrecept itt >>

További bruschetta-receptek itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

Így festett egy szüret régen – Képeken a munka és...

Manapság már viszonylag ritka, hogy egy családi/baráti társaság, esetleg egy egész falu felhágjon a szőlőhegyre őszidő derekán, hogy az ott roskadozó fürtöket puttonyba szedje, azokból bort készítsen és az egész folyamatot lakomával, játékokkal és általános mulatsággal kísérje. A szüret nem is olyan rég szerves részét képezte az ősznek, a hozzá fűződő szokások pedig sokat mesélhetnek egy olyan korról és világról, amit (nagyrészt) már magunk mögött hagytunk.

Lakos Benedek

További cikkek