Gyors vacsora – a bruschetta titka

Egészséges és gyors – ideálisabb vacsora talán nem is létezik! Pár ötletet mutatunk a bruschettához, hogy másokat is lenyűgözhessünk!

Bruschetta balzsamecettel

Friss paradicsommal az igazi

A bruschetta Olaszországból származó hideg előétel, de könnyű vacsoraként, friss ciabattával önmagában is fenséges fogás lehet. A lényeg most is a részletekben rejlik, zamatos paradicsom és a friss bazsalikom nélkül nem érdemes nekiállni az elkészítésének. Hagyományosan a szegények eledelének tartották sokáig, majd az idők során a bruschetta is fejlődésen ment végig és a leleményes szakácsok mára számos verzióját készítik.

További bruschetta-receptek itt >>

A legjobb hozzávalók

  • Amikor a paradicsomot válogatjuk a zöldségesnél vagy a piacon, lehetőleg közepes méretű, szép piros és sérülésmentes szemeket keressünk.
  • Fokhagymából is kaphatunk már hazait, 1-2 gerezddel mindenképpen turbóznunk kell az ízeket.
  • Ha már olívaolajat használunk, akkor törekedjünk arra, hogy megbízható helyről származó, valódi olajat vásároljunk, még akkor is, ha ezért egy kicsit mélyebben a pénztárcánkba kell nyúlnunk.

Amire tesszük...

A bruschetta tálalásához a ciabatta és a bagett a legalkalmasabb. Mindenképpen pirítsuk meg a kenyérszeletkéket, majd még melegében dörzsöljük meg ízlés szerint fokhagymával. Jöhet pár csepp olívaolaj, és erre kanalazzuk a frissen összeállított bruschettánkat, amit előtte legalább egy marék (1015 levél), apróra összevágott bazsalikommal előzetesen összeforgattunk. Kínálhatjuk egy pohár finom vörösborral.

Még több, házi készítésű kenyérrecept itt >>

További bruschetta-receptek itt >>

Hozzászólások (1)

Rumiszivi

Helló, nagyon jó, étvágygerjeszt? cikkekcske kerekedett ki itt, meg is hozta az eredményét... :), ma egyszer?en erre van gusztusom (http://www.nosalty.hu/recept/bruschetta-mozzarellaval), muszály elkészítenem... mindenkinek ajánlom, sziasztok. :)))

Címlapról ajánljuk

További cikkek