Így pucolj gránátalmát, hogy egy szem se vesszen kárba

A lédús és vitaminokban gazdag gránátalma pucolása bizony nem könnyű feladat. Bár imádjuk ezt a piros, húsos bogyókkal teli gyümölcsöt, a kiskanállal való kiszedegetés végét mindig a ruhánk és a körülöttünk lévő tárgyak bánják.

A gránátalma az egyik legszuperebb déli gyümölcs, amelyet ősszel és télen egészségünk érdekében fogyaszthatunk, számtalan módon. Ehetjük magában, rakhatjuk turmixokba és smoothie-kba, szórhatjuk a friss salátánk tetejére, és még a krémdesszertekben is jól mutat.

Igen ám, szétszedni viszont nem leányálom, sokan éppen azért tartózkodnak a gyümölcs megvásárlásától, mert az ember pucolás után mindig úgy néz ki, mintha vér tapadna a kezéhez, és akkor még nem is beszéltünk a pucolás helyszínéről, ahol a ruhánktól kezdve a falig mindenhol megjelenhetnek az apró spriccnyomok, vörös pöttyök.

Hogy ne fröcsköljünk tele mindent magunk körül a gránátalma levével, több könnyű, praktikus szétszedési megoldás közül válogathatunk.

@alphafoodie

How to open a pomegranate 🤩 #pomegranate #kitchenhack #foodhack

♬ Wellerman - Sea Shanty - Nathan Evans

Ha a héjat óvatosan bevágjuk a gyümölcs tetején, majd a két oldalán, a lédús bogyókhoz egészen egyszerűen hozzáférhetünk. Ezt a technikát még könnyebbé tehetjük, ha a gránátalma tetejét teljesen levágjuk, így látni fogjuk a héj vastagságát, és könnyebben be tudjuk azt vágni anélkül, hogy a bogyókat is felvágnánk.

A következő videó sokkal részletesebben és egyszerűbben mutatja be a gránátalmavágás technikáját, éppen ezért nem is szaporítjuk tovább a szót:

Ha pedig már készen vagyunk a pucolással, a magok pedig egymástól külön fogyaszthatóak, öntsük bele őket egy tálba, eresszünk rájuk friss vizet, és hagyjuk állni néhány percig a bogyókat. A víz felszínére feljönnek majd azok a kis fehér darabkák, amelyek a hámozás során rájuk tapadtak, ezeket egy szűrő segítségével egyszerűen elkülöníthetjük, utána pedig nincs más hátra, mint élvezni a gránátalma csodás ízét!


Ezeket a trükköket is érdemes bevetni a konyhában:

Címlapról ajánljuk

További cikkek