Az egyszerű trükk, amivel soha többé nem fog kifutni a víz főzés közben

Ha veled is előfordult már, hogy őrizetlenül hagytad a főztödet, és kifutott a víz, akkor segítünk, hogy ez soha többé ne forduljon elő.

A forró fazék mellett álldogálni nem éppen a legjobb program, azonban, ha a rossz pillanatban hagyjuk őrizetlenül az ételünket, könnyen kifuthat. Pedig ez egy egyszerű trükkel megelőzhető!

Egy Sidney Raz nevű felhasználó a TikTokon mutatta meg, hogyan kerülhetjük el ezt az igen kellemetlen jelenséget, ami után rengeteget kell takarítani. A videót készítő fiú szerint úgy előzhetjük meg, hogy főzés közben kifusson a víz a lábasból, hogy ráteszünk a lábas tetejére keresztben egy fakanalat.

@sidneyraz

it has helped many times ##inmy30s ##cookingtips

♬ original sound - sidneyraz

A videót több millióan látták, és már 2 millió lájk van rajta, de a kommentelőket megosztja a trükk. Más viszont azt írta ironikusan, hogy a sok efféle tipp után már abban sem biztos, hogy helyesen lélegzik-e.

Ettől függetlenül érdemes kipróbálni, arra azonban vigyázzunk, hogy ha hagyományos gáztűzhelyünk van, nehogy megégjen a fakanál.


Még több trükk a konyhában:

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek